Kırşehirli gençlerin ikinci evi haline gelen Kırşehir Gençlik Merkezi’nde gençler, hafta sonları boş zamanlarını bilgisayar derslerinde ‘F klavye’ ve bilgisayar programları öğrenerek değerlendiriyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçen Kırşehir Gençlik Merkezi’nde açılan atölyelerde gönüllü gençlere kişisel gelişimleri için farklı alanlarda hizmet veriliyor. 
Kırşehirli gençlerin ikinci evi haline gelen Kırşehir Gençlik Merkezi’nde gençler, çok amaçlı atölyelerde hafta sonları boş zamanlarını bilgisayar derslerinde uzman eğitmenler öncülüğünde ‘F klavye’ ve bilgisayar programları öğrenerek geçiriyor. Kırşehir Gençlik Merkezi atölyelerinde gençler; ingilizce, bilgisayar, bağlama, gitar, keman, ney, yöresel halk oyunları, ebru ve tezhip sanatları, resim, basketbol, futbol, voleybol gibi sportif ve kültürel etkinliklerle hafta sonları boş zamanlarını dolu dolu geçirme fırsatı buluyor. Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ ne (GHSİM) bağlı olarak faaliyet gösteren Gençlik Merkezi’nde belli bir müfredat kapsamında gençlere inovasyon, dil eğitimleri, dini ilimler, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyeleri başlığı altında eğitim veriliyor. 
Akademik kapsamda oluşturulan bu temalar, alanında uzman eğitmenler tarafından organize ediliyor. Kırşehirli gençlerin buluşma noktası haline gelen gençlik merkezinde, gençlik merkezleri akademisi başlığı altında gerçekleşen çalışmalarla yeni bir dönem başlıyor. Gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı tema belirlendi. Bu temalar; Değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyelerinden oluşuyor. Atölyelerde faaliyetler belli bir müfredat programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.
Cacabey Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Avşar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kulüp, akademi ve kurslar şeklindeki faaliyetlerle Kovid-19 tedbirleri kapsamında gerekli tedbirleri alarak gençleri geleceğe hazırlamak için gayret gösterdiklerini söyledi.
Gençlik merkezinin Covid-19 salgınından önce toplam 16 bine yakın üyesi olduğunu anlatan Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Avşar, "Şu anda Pandemi süreci içinde yaklaşık 2 bin aktif üyesi bulunuyor. Gençlik Merkezimiz sabah saat 10.00’da başlıyor akşama kadar Kırşehirli öğrencilerin hizmetine devam ediyor. Hem gençlik liderlerimiz hem gönüllü liderlerimiz hem de usta öğretici ve eğitmenlerimiz bu düsturla çalışıyor. 'Merkezimizde genç var' sloganıyla gençlerimize hizmet veremeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kütüphane, kitap kafe ve EBA sınıflarıyla da gençlere imkan sağlandığını dile getiren Kırşehirli Müdür Avşar, "Yaklaşık 30'a yakın kursumuz varken şu an hem yoğunluk hem de pandemi kuralları göz önünde bulundurularak, bu kursların bir kısmını ilerleyen zamanlara bıraktık. İl Hıfzıssıhha Kurulu hangi kararı verirse biz de ona göre kursları açmaya devam edeceğiz. 2 bin aktif üyemiz farklı haftalarda etkinliklere katılarak ya da oline bağlantılarla farklı zamanlarda gençlik merkezimizden faydalanıyor." diye konuştu.
Gençlik merkezinde, gençlik merkezleri akademisi başlığı altında gerçekleşen çalışmalar tam gaz devam ediyor.
Gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı tema belirlendi. Bu temalar; Değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyelerinden oluşuyor. Atölyelerde faaliyetler belli bir müfredat programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. (HEABER MERKEZİ)