KIRŞEHİR’DEN “Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya” projesi kapsamında 18 öğrenci, Eylül 2017'de Almanya'nın Magdeburg kentinde 1 haftalık gençlik etkinliklerinde bulunacak.
Her iki ülkeden birer ortağı olan dört adet model projeye hibe sağlayacak program Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, 1 Ağustos-30 Kasım 2017 tarihleri arasında Alman Dışişleri Bakanlığı'nın desteği ile okul dışı kültürel eğitim alanında gerçekleşecek.
Kırşehir’den 18 öğrencinin etkinliklerde bulunacağı “Resim Kardeşliği” projesi 110 bin TL bütçe ile gerçekleştirilecek.
Türkiye ve Almanya arasındaki gençlik değişiminde yaratıcı yöntemler deneyecek ve bu sayede gençlik değişiminde yeni şekil ve formatların canlanmasına katkı sağlayacak dört projeye 26.000 Avro'ya kadar hibe verilecek.
Model projeler ile Türkiye ve Almanya arasındaki gençlik değişimi kapsamında yöntem ve konu çeşitliğinin güçlendirilmesine katkı sağlamak, mevcut ve yeni yapıları teşvik etmek ve iyi uygulama örneklerini görünür kılmak amaçlanıyor.
“Get involved! Creative Methods in Youth Exchange” çağrısı okul dışı eğitim ve gençlik çalışmaları alanında Almanya ve Türkiye'den kamu yararına çalışan kurumlara ve kamu sektöründen aktörlere hitap ediyor.
HABER MERKEZİ