Şehrimizde faaliyet gösteren Cacabey Gençlik Merkezi’nde akademik ve atölye çalışmaları sürüyor.
Güzel Sanatlar, El Sanatları, Dini Bilimler gibi birçok alanda atölye çalışmaları yapan Cacabey Gençlik Merkezinde açılan Akıl ve Zeka Oyunları atölyesine gençler büyük ilgi gösteriyor.
Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesinde gençlere; strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel uzamsal düşünme, sıra dışı düşünme, dikkat- konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişim sağlaması amaçlanıyor.
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezlerinde 7-9 yaş, 10 ve üzeri yaş gurubu çocuklar ile yetişkinlere yönelik verdiği Akıl ve Zekâ oyunları eğitimleri devam ediyor. Görsel zihin faaliyetleri, strateji ve turnuva ile eğlence üzerine toplamda 10 oyunun yer aldığı eğitimler Cacabey Gençlik Merkezinde verilirken, kursa katılımın yoğun olduğu dikkat çekti. 
Gençlik Merkezi, il spor merkezleri kapsamında genç nesillere hizmet vermeyi sürdürüyor. Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen ve bu hafta 2008-2009 doğumlu öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları etkinliğine öğrenciler ilgi gösterdi.
Özellikle çocukların sosyalleşerek nitelikli vakit geçirebilmesi için çalıştıklarını ifade eden İl Müdürü Şahin yaptığı değerlendirmede, nitelikli bireylerin yetişmesinin ülkenin gelişebilmesi için önemli olduğuna dikkat çekerek, her alanda eğitimi önemsediklerini kaydetti.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin gazetemize yaptığı açıklamada, "Yapılan atölye faaliyetleriyle gençlerin dikkat, konsantrasyon, bağlantısal düşünme, geometrik algılama becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor ve İl Müdürlüğümüzce tüm imkanları gençlerin geleceği için sunuyoruz. Projemiz Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından aktif bir şekilde yürütülmektedir. Bu yıl Bakanlığımızın bünyesinde gezerek Akıl ve Zeka Oyunlarıyla Küçük Beyinler Büyük İşler Başaracak Projesi adı altında merkez ortaokullarımızın tamamında öğrencilerimize farklı akıl ve zeka oyunlarında eğitimler veriyoruz. İnşallah bu eğitimler tamamlandıktan sonra nisan ve mayıs ayında ilçe genelinde turnuvalar düzenleyeceğiz. Buradan çıkacak birincileri, yurt genelinde yapılacak yarışmalara götüreceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)