Kırşehir eğitimde yine bir ilki başardı…

Cacabey Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Kırşehir’de bir ilki gerçekleştirerek, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü’nü açtı... 9. sınıf öğrencilerinin istihdam garantisi bölüme bir an önce nakil kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor...

KIRŞEHİR’DE ilk özel İtfaiyecilik Bölümü açıldı.
Türkiye’de ilk özel İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü, Cacabey Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından açılırken, geleceğin mesleği olarak nitelendirilen bölüme öğrenciler yatay geçiş yapabiliyor.
Cacabey Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğü’nde alınan eğitimle sınavsız geçiş hakkı ile üniversite eğitimi alma imkanı sunulurken, KPSS puanıyla şu anda ihtiyacın yoğun olduğu İtfaiyecilik Bölümü, istihdam garantisi de sağlıyor.
Kırşehir’de Hemşire Yardımcısı, Ebe Yardımcısı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği ile Harita ve Kadastro Bölümleri ile lise eğitimi sunan Cacabey Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü de açıldı.
9. sınıf öğrencilerinin yatay geçiş yapabileceği İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü ile ilgili gazetemiz Kırşehir Çiğdem’e bilgiler veren Cacabey Sağlık Meslek Lisesi Matematik Öğretmeni Dilek Dalgacıoğlu, şu anda herhangi bir lisede okuyan öğrencilerin şu anda geçiş yaptırdıkları takdirde 10. sınıfta itfayecilik eğitimi alabileceğini söyledi.
Eğitimde “marka kent” Kırşehir’de öğretmen, idareci ve velilerin işbirliğinde her geçen yıl başarı çıtası daha da yükselirken, eğitimm sonunda istihdam sağlayan meslekler açısından da Türkiye’de özel okullar statüsünde bir ilk gerçekleştirilerek Kırşehir’de İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü açılırken, Cacabey Sağlık Meslek Lisesi’nde eğitim ve öğretime başlayan bölümde okumak isteyen 9. sınıf öğrencilerinin nakil kayıtlarını bir an önce yaptırmaları gerektiğini belirten Cacabey Sağlık Meslek Lisesi Matematik Öğretmeni Dilek Dalgacıoğlu, mezun olduktan sonra KPSS ile çok rahat bir şekilde özel ve resmi kurumlarda iş bulabilme imkanı sağladığını söyledi.
İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü’nün avantajları ile ilgili bilgiler veren Dilek Dalgacıoğlu, şunları söyledi:
“Şu anda Türkiye'de ilk özel İtfaiyecilik Bölümü olan okul bizim okulumuz. Eğitimini veriyoruz, İtfaiyecilik Bölümü okuyan öğrencilerimizin eğitimden sonra üniversiteye geçiş hakları var. Geleceği parlak bir bölüm, şu anda her belediyenin bünyesinde itfaiyecilik bölümleri genişletiliyor. Eleman ihtiyacı artıyor ve bunun eğitimini aldıkları için direk KPSS'ye girip yeterli puanı alarak görevlerine başlayabilirler. İtfaiyecilik bölümüne talep az ve lise mezunu öğrenci sayımız az olduğu için puanlar o kadar çok yüksek değil. Şu anda 9. sınıfta okuyan öğrencilerimiz de yatay geçişle bizim bölümümüze gelebilirler. Bölüm çok güzel bir bölüm. Şu anda zaten Türkiye'de çok fazla okulda olmaması da bir artı avantajı, öğrencilerimizi bekliyoruz.
“Özel ya da devlet kurumunda lise birinci sınıfta okuyan öğrencileri şu dönemde dahi okulumuza gelebilirler, geçiş yapabilirler. Şu anda 9. sınıfta derslerimiz ortak olduğu için isteyen herkes yatay geçişle okulumuza gelebilir, İtfaiyecilik Bölümü'ne. 4 yıllık okulumuzda eğitimi aldıktan sonra üniversiteye direk geçiş hakları var. İsteyenler sınava girip de geçebilirler, sınava girmeyecekse meslek lisesi olduğu için üniversiteye geçiş hakkı da var.
“İşsizlik ülkemizde önemli bir sorun bilindiği gibi ve İtfaiyecilik Bölümü'nü bitiren öğrencilerimiz kolaylıkla iş bulabilecekler. Zaten şu anda belediyelerimizde bu konuda işçi bulma sıkıntısı var. Şu an önü çok açık bir bölüm. Belediyenin dışında ilgili bazı kurumlarda çalışabilirler. Havaalanı, rafineri gibi kurumlar olabilir. İş alanı gayet geniş, birçok kurumda işe girebilirler.”