Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın destekleriyle “Bilim Fuarı” düzenledi.
Öğrencilerin projelerini sergilediği fuarı gezdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, Bilim Fuarının öğrencilere bilimi ve bilimsel düşünceyi tanıtmanın yanı sıra teknolojiyi sevdirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.
Bilim fuarlarının öğrencilerin düşünme ve ortaya koyma yeteneklerini geliştirdiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Ülkelerin gelişmişliği bilim ve teknolojide ne kadar ilerlediğine bağlıdır. Biz de ülke olarak bilime ve teknolojiye çok önem veriyor ve bu alanlarda çok ciddi ilerlemeler gösteriyoruz. Bilim fuarlarını düzenlemedeki amacımız gençlerimizi bilim ve teknolojiyle tanıştırarak bu alanlara yönlendirmektir. Okulumuzda açılan bilim fuarını da bu açıdan çok önemli buluyorum. Bugün de, öğrencilerimizin proje hazırlama alışkanlıklarını geliştirmek, düşüncelerini somut olarak projelere yansıtmak maksadıyla düzenlenen fuarı gezerek projelerle ilgili bilgiler aldık. Birbirinden güzel projeler geliştiren öğrencilerimizi ve onları yönlendiren öğretmenlerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin projelerinin gelişerek bilim ve teknolojiye katkı sağlayacağına inanıyorum. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza güveniyoruz. Bilim ve teknoloji, insanlığın hizmetinde kullanıldığı zaman daha da anlamlı olmaktadır. Çocuklarımızın da projelerini geliştirip büyüterek insanlığın hizmetine sunacaklarına şüphemiz yoktur. Bilim fuarının açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan’ın da yer aldığı program, Vali Akın’ın hazırlanan projeleri incelemesiyle sona erdi. (HABER MERKEZİ)