Ahi Evran İlkokulu öğrencilerinin internet sorunu çözüm bekliyor!

EBA’DAN EĞİTİM GÖRECEKLER, AMA İNTERNETLERİ YOK!

Koronavirüs nedeniyle eğitimlerini uzaktan almak zorunda olan Kırşehir’deki öğrencilerin bir kısmının internete ulaşamadıkları için eğitim alamadıkları bildirildi.
Kırşehir’de bazı mahalle, cadde ve sokaklarda internet altyapısından kaynaklanan sorunlar nedeniyle kopmalar yaşanmasını artık kanıksayan Kırşehir’deki öğrencilerin bazı mahallelerde hiç internet hattı bulunmaması yüzünden EBA eğitiminden yararlanamadıklarını ifade ettiler.
İnternetsiz oldukları için EBA eğitimi alamadıkları için Kırşehir Türk Telekom’a defalarca başvurduklarını, ancak kapasitenin dolmasını gerekçe göstererek internet hattının bağlanmadığını ifade eden öğrenci velileri bu konuda gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e gelerek şikâyetlerini dile getirdiler.
Çocuklarını Ahi Evran İlkokulu’na gönderen ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen bu grup veli, bu konuda Türk Telekom yetkililerinden umutlarını kestikleri için Vali İbrahim Akın ile Milletvekili Mustafa Kendirli ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak internet sorununu çözmelerini isteyerek, şunları ifade ettiler:
“Ahi Evran İlkokulumuz bir merkeze uzak bir konumda bulunuyor. Bu okula Nasuhdede Mahallesi'nden, Çukurçayır bölgesinden gelen öğrencilerimiz gidiyor. Ayrıca şehrin farklı mahallerinden mülteci öğrenciler de bu okula gidip geliyor. Koronavirüs nedeniyle bütün okullarda olduğu gibi bu okulumuzda da uzaktan eğitim veriliyor. Ne yazık ki bizim yerli öğrencilerimizin birçoğunun evinde interneti bulunmuyor. Çünkü bizler defalarca Türk Telekoma başvuru yaparak bu sorunumuzun çözümlenmesini istedik. Her defasında bizlere hatların dolu olduğunu gerekçe göstererek internet bağlantımızı yapamadılar. Mülteci öğrencilerin hemen hemen hepsinde evinde ya da cep telefonlarında internet var, bizim çocuklarımızın interneti yok. Okul yöneticilerine de bu konuda sorunlarımızı ilettik, onlar da herhangi bir çözüm bulamadılar. Bu şartlarda bizim çocuklarımız nasıl uzaktan eğitim alacaklar? Bizlerin maddi durumu iyi olmadığı için büyük ve interneti olan telefonlar alamıyoruz. Alsak da yüksek miktarda internet ücretini nasıl ödeyeceğiz? Okulda EBA destek sınıfının olmadığını öğrencimiz Ahi Evran İlkokulu’nun bu sorunun da çözümlenmesi gerekiyor. Kırşehir’in kenar mahallerindeki birçok okulda da aynı sorunların olduğunu öğreniyoruz. Ne yapalım biz çocuklarımızı okula gönderemiyoruz, internet te kullanamıyoruz. Peki bizim bu çocuklarımız eğitimi nasıl ve hangi şartlarda alacaklar? Bu konuda Türk Telekom yetkililerinden umutlarımızı kestik. Sayın Valimiz İbrahim Akın ile Milletvekili Mustafa Kendirli ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak internet sorununu çözmelerini istiyoruz.” (HABER:NECLA BAĞCI)