Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulu Müdür Yardımcısı Ferda Çanta bu yıl e- twinning projesi olan “Masallarla Öğreniyorum” projesini Çiçekler sınıfında uygulamaya başladı.
10 Türk, 2 İtalyan, 1 Polonyalı ortak ile projeyi yürüteceklerini belirten Ferda Çanta, “Masallar, toplumsal değerlerin, kültürel ögelerin aktarılması noktasında da önemli bir çocuk edebiyatı ürünüdür. O topluma ait masallar yerel kültüre dair ögelerin aktarımını sağlarken evrensel masallar çocuğun diğer kültürler hakkında bilgi ve duyarlılık kazanmasını sağlar. Çocukların masal ve hikâye okuması, onların kavramları öğrenmesini, yaşama gücünü arttırır, iyiyi, doğruyu, dürüstlüğü ve en önemlisi iyiliğin mutlaka bir gün kazanacağını masallarda öğrenir” dedi.
Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulu Müdürü Selçuk Kaygısız ise, “e-twinning projesi sayesinde işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak bizim için mutluluk verici” dedi. (HABER MERKEZİ)