Rektör Karakaya YÖK Başkanlığında Dijital Dönüşüm Eğitim Toplantısında konuştu:

“Değişen ve gelişen teknolojik yeniliklere hızla uyum sağlamalıyız”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 17 Aralık 2020 tarihinde Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında ve online olarak gerçekleştirilen “Cisco Dijital Dönüşüm Eğitim Programı Faz III Lansmanı”na katıldı.
Pandeminin etkisi ile 20 Mart 2020 tarihinde Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleşen YÖK – Cisco iş birliğinin ilk iki fazı 24 üniversitenin katılımı ile tamamlanmıştı. Ocak 2021 – Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan iş birliğinin üçüncü fazında ise yeni üniversitelerin bu iş birliğine katılımı planlandı. Üniversitemizin de yer aldığı bu proje kapsamında dört öğretim elemanı 210 saatlik eğitimin sonunda aldıkları sertifika ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim elemanlarına ve öğrencilerine dijital çağda network ve siber güvenlik alanlarında eğitim verecek. Bu fazın program içeriğine programlamanın ve siber güvenliğin artan önemine paralel olarak DevNet Associate dersi ve Cybersecurity Operations eğitimleri de eklenecek.
Daha önce tamamlanan eğitimler kapsamında 63 akademisyen, Orta Doğu Teknik Üniversitesinin de katkılarıyla, Cisco Networking Academy eğitim portföyünden Network ve Siber Güvenlik alanlarında 255 saati aşan eğitici eğitimlerini başarı ile tamamladı. Eğitim programı senkron eğitimler, online laboratuvar ve simülasyon çalışmaları, online değerlendirme ve çalıştaylar gibi dijital eğitim deneyimleri ile zenginleştirildi.
REKTÖR KARAKAYA: “DEĞİŞEN VE GELİŞEN TEKNOLOJİK YENİLİKLERE HIZLA UYUM SAĞLAMALIYIZ”
Eğitimlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu eğitimi önemsediklerini anlatarak tüm akademik personelin ve öğrencilerin bu bilgileri edinmeleri için dört öğretim elemanının bu eğitime gönüllü olarak katılacağını söyledi. 
Akademisyenlerin ve öğrencilerin günden güne değişen ve gelişen teknolojik yeniliklere hızla uyum sağlayabilmesinin öneminden bahseden Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti:
“Pandeminin etkisiyle teknoloji hayatımızda daha fazla yer etmeye başladı. Dünyada ve ülkemizde yaşanan değişimlere hızlı bir şekilde uyum sağlayarak alanlarımızda uzmanlaşmak zorundayız. Zaman hepimiz için çok kıymetli ve bu zamanı etkin kullanabilmeliyiz. Hep söylediğimiz gibi amacımız nitelikli bireyler yetiştirmek. Eğitim durağan değildir ve özveri ister. Eğitime katılarak bu konuda üniversitemizde eğitici eğitimlerine başlayacak olan öğretim elemanlarımıza da başarılar diliyorum.” (HABER MERKEZİ)