Çağdaş toplum ve çağdaş birey ülküsüyle faaliyetlerini sürdüren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Kırşehir Şubesi’nin geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurulunun ardından gerçekleştirilen görev bölümü sonucu Adalet Dağıstan Başkan seçildi.
Türkiye’nin kırsal bölgelerindeki öğrencilerin eşit eğitim olanaklarından mahrum bırakıldığını fark eden ve her kesimden bireyin çağdaş yaşam koşullarına, eğitim yoluyla kavuşması hedefiyle bir araya gelen Prof. Dr. Türkan Saylan ile birlikte bir grup aydın,  21 Şubat 1989’da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni kurdu.
İlimizdeki bir grup çağdaş yaşam gönüllüleri Kırşehir’de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin eksikliğini hissederek ÇYDD genel merkezine başvuru yapıp 10 Nisan 2018 tarihinde verilen kurucu yetkisiyle 8 Eylül 2018 tarihinde 1. olağan genel kurulunu yaparak, Mahmut Börekci başkanlığında yönetim kurulu görevine başladı. 
Bu süreçte Kırşehir’de ilimizde tiyatro gösterimleri, farklı konularda paneller, imza günleri, çevre etkinlikleri, üyelere ve öğrencilerimize ihtiyaç duydukları alanlarda eğitimler, milli bayramlarda öğrencilerimizle birlikte Anıtkabir ziyareti ve anmalar, salgın döneminde 40 öğrencimize eğitimlerine destek amaçlı bilgisayar ve tablet dağıtımı, uzaktan gelişim programları ve bugüne kadar 165 öğrenciye burs desteği yaparak 2. Olağan genel kuruluna giden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırşehir Şubesi, 13 Mart 2021 tarihinde üyelerimizin katılımı ile 2. Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.
Yapılan seçimler sonucu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırşehir Şubesi yönetim kuruluna Adalet Çiftçi, Adalet Dağıstan, Canan Karlı, Gülten Kalaycı, Hüseyin Altunsaray, Mahmut Börekçi ve Sevinç Ekicioğlu seçildi.
Yeni yönetim kurulu yaptığı görev bölümü sonunda başkanlığa Adalet Dağıstan’ı getirdi. 
Yönetim Kurulu Üyesi Adalet Çiftçi ile birlikte gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i ziyaret ederek İmtiyaz Sahibimiz Salih Güner’e Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırşehir Şubesi’nin faaliyetlerini anlatan Başkan Adalet Dağıstan, “Çocuklarımızın geleceği için bir araya gelip onların eğitimi için kenetlenerek büyüdük ve güçlendik. Eğitim desteğine ihtiyaç duyan çocuklarımızın sorunlarına yardımcı olmak ve salgın döneminde de eğitime ulaşabilmelerini sağlamak amacı ile gelecek dönem için Kırşehirli hemşerilerimizden burs ve bilgisayar bağışlarını bekliyoruz. Cumhuriyet’in kazanımlarını özümsemiş, bilimsel ve aydın düşünen bir toplum ve çağdaş yaşamı elbirliğiyle yaratmak için bağışçı, destekçi ve gönüllülerimiz ile el ele hep beraber bu zamana kadar yaptığımız çalışmalar ışığında yeni dönemde de üretmeye devam edeceğiz” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)