Kısa adı ÇYDD olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırşehir Şubesi Başkanı Adalet Dağıstan, Kırşehir’de 200 fazla öğrencisine eğitim bursu vererek gelişmelerine katkı sağladıklarını açıkladı.

Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin ülkenin “Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması” ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan 2019 yılında Uluslararası Şeffaflık Derneği, “Şeffaflık Ödülü' ve geçmiş yıllarda birçok alanda ödül almış bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten ÇYDD Kırşehir Şubesi Yönetim Kurulu Adalet Dağıstan, “İlimizde de bu ilkelerle çalışmalarını sürdüren derneğimiz 4 yıl gibi çok kısa bir zamanda 200'den fazla öğrencimizin eğitimine burs vererek, gelişimlerine katkı sağlayarak destek olmuştur. Unutulmamalıdır ki ÇYDD bu aydın halkın değerleri, inancı ve sahiplenmesiyle bu günlere gelmiş, yüzbinlerce kardelenin eğitimine katkı sunmuştur” dedi.

Şehrimiz Ahi Evran Mahallesi, Türkmenoğlu İş Merkezi, 4. Kat’ta faaliyet gösteren ÇYDD’nin kamuoyunda şeffaflık ödülünü hak etmiş olan derneklerinin bütün süreçleri bağışçısı, gönüllüsü ve üyeleriyle açık bir şekilde yürüttüğünü belirten Başkan Adalet Dağıstan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Derneğimizin bütün bağış ve çalışmaları kurumsal olarak bağışçı, üye ve gönüllüleriyle dernek üzerinden kurumsal olarak yürütülmektedir. Bu anlamda haklı olarak kamuoyunun takdirini kazanan derneğimizi bazı odaklar ve kişiler de fark ederek kişisel çıkarları uğruna kullanmak istemiştir. Son zamanlar da derneğimiz adını kullanarak ilimizde yapılan bağışlara aracılık etme girişimleri, bu bağışlar üzerinde tasarruf sahibi olma çalışmaları, derneğimize 100 bin TL gibi yapılmamış olan bağışların yapıldığı ilimizde konuşulmaktadır. Bu söylemler değerli bağışçılarımız ve gönüllülerimiz tarafından derneğimize iletilerek bizlerden bilgi istenmiştir. İçerisinde kurumumuzun olmadığı ve bizlerin bilgisi olmadan kurumuz adına yapıldığı söylenen bağışlarla ilgili basın aracılığıyla bu kişileri uyarıyor ve halkımızı bilgilendiriyoruz. Derneğimizin adını kullanarak bizim dışımızda bu süreçte inisiyatif kullanan, kişisel çıkar sağlayan kişiler hakkında hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla, kamuoyu huzurunda isimlerini ve konumlarını deşifre ederek derneğimiz gönüllüleri ve bağışçıları adına hesap sormayı borç biliriz” dedi. (HABER: İLKNUR ÖNCÜ)