Vali İbrahim Akın’dan yeni eğitim ve öğretim yılı mesajı:

“Çocuklarımızın eğitimine gereken 
önemi vermek durumundayız”

Vali İbrahim Akın, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Mesajda öğrencilere, öğretmenleri ve velilere başarılar dileyen Vali İbrahim Akın, okullarda aldıkları önlemlerle bu eğitim-öğretim yılını kesintisiz bir şekilde tamamlayacaklarına inandıklarını söyledi.
Vali Akın, yayınladığı 2021-2022 Eğitim Ve Öğretim Yılı mesajında şunları ifade etti: 
“Bugün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Eğitim, bir toplumun gelişmesindeki en önemli unsurların başında yer almaktadır. Toplum olarak huzur ve güven içerisinde yaşamak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ülke bırakmak ve medeniyet yolunda ilerlemek istiyorsak bilim ve teknolojiyi kendimize rehber edinerek çocuklarımızın eğitimine gereken önemi vermek durumundayız.
“Eğitim sürecinde çocuklarımızın elde edeceği her kazanım gelecekte onların iyi bir mesleğe kavuşmasını sağlayacağı gibi ülkemizin geleceğine de yön verecektir. Ülke olarak amacımız eğitimi sadece okulla sınırlı görmeyen, her koşulda kendini geliştiren, sorgulayan, araştıran, çok yönlü düşünen, bilgili, kültürlü, ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Bunun için devlet olarak tüm imkânlarımızı seferber ederek, en başta idare, öğretmen, veli ve öğrenci birlikteliğini tesis etmek durumundayız. Bu unsurların birinde yaşayacağımız aksaklık hedeflediğimiz başarıya ulaşmamıza engel teşkil edecektir. Bu sebeple bütün tarafların üzerine düşen görevi layıkıyla yapması büyük önem taşımaktadır.
“Değerli öğretmenlerimiz,
“Sizler ülkemizi yarınlara taşıyacak çocuklarımızın bilim ve ahlakla yoğrulmasını sağlayan geleceğimizin mimarlarısınız. Sizlerin de bu bilinçle, öğrencilerinize bilgiyi aktarmanın yanı sıra bilgiye ulaşmanın yollarını da göstererek çalışkan, erdem sahibi, öz güveni yüksek, hedefi olan genç nesiller yetiştireceğinizden eminiz. Bu meşakkatli fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum.
“Değerli velilerimiz,
“Eğitimin ailede başladığı, okulda geliştiği ve toplumda olgunlaştığı gerçeğinden hareketle evlatlarımızın en iyi şekilde yetişmesi için her türlü fedakârlığı göstermektesiniz. Evlatlarınızın geleceğe hazırlanmasında okul yönetimi ve öğretmenlerimizle sürekli işbirliği içinde olmanız onların başarısını daha da arttıracaktır. Çünkü çocuklarınızın ilk öğretmenleri ve onları en iyi tanıyanlar sizlersiniz. Dolayısıyla onlara bu süreçte destek olmanız, güven vermeniz ve umut aşılamanız büyük önem arz etmektedir.
“Sevgili öğrenciler,
“Sizler de her geçen gün gelişen ve değişen dünyada eğitim kurumlarımızda aldığınız eğitim ve terbiye ile kendinizi yetiştirecek devletimizi bugün bulunduğu konumdan çok daha ileri seviyelere taşıyacaksınız. Hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum.
“Bildiğiniz üzere, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını hayatımızın her alanını olumsuz yönde etkilemiştir. Bu alanların en başında da eğitim gelmektedir. Toplum sağlığını korumak amacıyla geçen dönemde yüz yüze eğitime ara verilmiş, EBA TV ve uzaktan eğitim yoluyla bu süreç tamamlanmaya çalışılmıştır. Devletimiz bu yıl yüz yüze eğitime devam edilmesi yönünde karar almış, öğrencilerimiz yeniden okuluna ve öğretmenlerine kavuşmuştur. Okullarımızda aldığımız tedbirlerle bu eğitim-öğretim yılını kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum.  
“Bu duygu ve düşüncelerle, 2021 -2022 eğitim-öğretim döneminin öğrencilerimize, eğitim camiasına ve ülkemize hayırlar getirmesi dileklerimle saygılar sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)