Kırşehir Koleji 7. sınıf öğrencileri, öğretmenleri öncülüğünde Eko-Okul Projesi kapsamında yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler vermek üzere Vali İbrahim Akın’ı ziyaret etti.
Öğretmenleri ile birlikte öğrencileri kabul eden Vali İbrahim Akın, daha temiz bir gelecek için öğrenciler tarafından yürütülen projeleri anlamlı bulduğunu söyledi.
Çevreyle alakalı düzenlenen projelerde öğrencilerin yer almasının, onların çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmesine büyük katkı sağladığını belirten Vali İbrahim Akın, “Öğrencilerimiz proje kapsamında okulda geri dönüşümle ilgili çalışmalar yapıyorlar. Atık kâğıt ve poşetleri toplayıp geri dönüşüme göndererek herkese örnek oluyorlar. Çöplerin temizlenmesi, fidan dikimi ve atık malzemelerin değerlendirilmesi gibi çeşitli etkinlikler düzenliyorlar. Yıllardır insan eliyle yapılan tahribatla doğanın dengesi bozuldu. Günümüzde bu tahribatın olumsuzluklarını hep birlikte yaşıyoruz. Yaşanan olumsuzlukları gidermek adına daha temiz bir dünya için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenledikleri bu güzel etkinliklerden dolayı öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Ayrıca, bu bilinci yaygınlaştırmak için yapılan faaliyetleri desteklediğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.
Ziyaret, çevre konusunda okulda yürütülen faaliyetler hakkında Vali Akın’a bilgiler verilmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)