KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü ile Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü’nü eleştirdi:

“BÜYÜK HEYECANLA AHİ ŞEHRİ KIRŞEHİR’E GELEN ÖĞRENCİLER NASIL AÇIKTA BIRAKILIR?..”

Kırşehir’de yaşanan yurt sıkıntısı yüzünden üniversite öğrencileri kayıtlarını yaptırıp memleketlerine dönmeye başladı. Öğrencilerin barınma problemi hem eğitimi hem ekonomik beklentiyi çıkmaza soktu. 
Kampüs alanında bulunan öğrenci yurtları şehir merkezindeki sosyal hayatı sönük hale getirmişken öğrencilerin barınacak yurt bulamamasının Kırşehirli esnafını da olumsuz etkileyeceğinden korkulurken, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk yaptığı açıklamada dışarıda kalan öğrencilerin barınma ihtiyacının bir an önce çözülmesi gerektiğini açıkladı.
Kırşehir’e gelen öğrencilerin yurt bulamadığı için kayıtlarını dondurarak şehrimizden ayrılmalarını kabul edemediklerini belirten Başkan Öztürk açıklamasında, şunları ifade etti:
“Ahilik Haftası’nı birlik ve beraberlik içinde geçirdiğimiz günlerin ardından şehrimize gelen üniversite öğrencilerinin sokakta kalması bizleri çok üzdü. TOBB tarafından yaptırılan ve Rektörlüğe hibe edilen 500 kişilik yurt binasına öğrencilerin alınmaması ve temizliğine kadar yapılmış olan 1000 kişilik devlet yurdunun teslim alınmaması büyük bir basiretsizliktir. Beni her gün onlarca kişi arayarak öğrencilerine kalacak yer temin etmeye çalışıyor. Ahi şehri Kırşehir’e büyük bir heyecanla gelen öğrencilerimiz nasıl olur da açıkta bırakılır? Rektör ve Gençlik Spor İl Müdürü’nün böyle bir uygulama yapmaya nasıl vicdanı el verir anlamak mümkün değil. Öğrenciyle iç içe olan esnafımız umutla beklediği eğitim döneminde böyle bir karar akla mantığa sığmaz. Ekonomik sebeplerin yanında özellikle kız öğrencilerimiz neden sokakta veya otellerde kalmak zorunda bırakılıyor? Sokakta kalan her kız çocuğu için Rektör Beyin geceleri uyumaması gerekli. Biz bir olanı iki yapmak için uğraşıyoruz, şehrimiz öğrenci şehri olsun istiyoruz ancak bu muamele öğrencileri şehirden kaçırıyor. Biz esnaf olarak şehir merkezindeki yurtların kampüse taşınmasına, öğrenci ile esnafın birbirinden koparılmasına üzülüyorduk ancak bu durumda yurtta kalacak öğrenci bile bulunmayacak. Şehrimizi tercih ettikleri için pişmanlık duyacak öğrencilerimiz. Öğrenciler yurt bulamazken TOBB’un hibe ettiği yurda Rektör tarafından hala kira isteniyor. Bunu vicdan kabul eder mi? Gençlik Spor İl Müdürü Nasıl oluyor da yurt sayımız yeterli diyerek yurt binalarını boşaltıyor? Kurum Müdürlerinin başka memleketlerden gelmesinin sonuçları bunlar işte. Erzincanlı Gençlik Spor İl Müdürü Kırşehir’in menfaatini neden düşünsün? Müdürümüz Kırşehirli olsaydı hakeza bir durumla karşılaşsaydı STK’sından esnafına herkesi seferber eder yine o çocukları dışarda bırakmazdı. Valimizin, Emniyet Müdürümüzün, Garnizon Komutanımızın, Defterdarımızın dışardan olması kabul edilir ancak bir memlekete başka şehirden kurum müdürü atamak o şehre ve o kuruma ihanettir. Bunun sonuçlarını da bu şekilde görüyoruz. Birileriyle akraba olmak önemli değil, önemli olan işini iyi yapmaktır. Bu şehri, milletin emaneti çocukları düşünmektir. Buradan sorumlulara sesleniyorum. Hak etmedikleri koltuklarda oturmasınlar. Kimseyi mağdur etmesinler. Ben bu çocuklarımız için elimi taşın altına koyuyorum ve 300 kişilik yurt binamı ücretsiz veriyorum. Yeter ki binadan topladıkları yatakları getirsinler. Öğrencilerimiz açıkta kalmasın. Herkes vicdanı ölçüsünde hareket eder. Sizleri de vicdanlı olmaya davet ediyorum. Bu şehre bir kişi fazla gelse herkes kazanır. Cebinize değil insanlara yatırım yapın.” (HABER MERKEZİ)