Kırşehir’de son yıllarda eğitimde yaşanan sıkıntıların giderek artması dikkat çekiyor. Yaşanan pandemiden dolayı yaklaşık 2 yıldır eğitimde uzak kalan öğrencilerin pek çok ders ve konu açığı bulunması bazı öğretmenleri de adeta harekete geçirerek, “Parayı veren düdüğü çalar” mantığı ile özel ders iştihanı kabartmasına neden oldu!
Yıllardır eğitimde “marka kent” olmakla övünen Kırşehir’de veliler, bir grup öğretmenin çocuklarını özel derse yönlendirmesi nedeniyle zor durumda kaldıklarını ifade ediyor. 
Gazetemize gelerek yaşadıkları sıkıntılarını dile getiren veliler, öğretmenlerin “yeni nesil soruları”nı okullarda çocuklarına yeteri kadar anlatıp öğretmediklerini, bunu öğrenmek isteyenlere de özel ders tavsiyesinde bulunduklarını öne sürdüler.
Eğitimde masrafların her geçen gün artması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten veliler, Vali İbrahim Akın ile Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan’dan yardım ve destek istediler.
İşte bu veliler yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken, şunları ifade ettiler:
“Kırşehir’de son birkaç yıldır eğitimde bir şeyler değişmeye başladı. Anaokuluna giden ve henüz kalem tutmayı bilmeyen minik çocuklarımıza bin liralık kırtasiye ürünü aldıranlar, “Şu ürünü, şu kitabı şu kırtasiyeden aldırın” diye yönlendirenleri görüyorduk, ama özel derse yönlendiren öğretmenleri de artık iyiden iyi duymaya başladık. Özellikle Matematik, Fen ve Türkçe gibi temel derslerde çocuklarımız büyük sıkıntı yaşıyor. Haftada birkaç kez kaynak kitap aldırıyorlar. Hadi buna bir şey demiyoruz. Ama son aylarda bu branş derslerdeki bazı öğretmenlerimizin çocuklarımızı özel derse yönlendirmelerini hiç te hoş karşılamıyoruz. İşte son günlerde bazı matematik öğretmenleri çocuklarımıza Yeni Nesil Sorular adı altında dersler vermeye başladı. Bir derste birkaç soru çözerek anlatan öğretmenine, bu konuyu anlamadıkları için tekrar anlatmalarını isteyen çocuklarımıza öğretmenimizin özel ders almalarını önermeleri çok yanlış oluyor. Elbette biz çocuklarımızın bütün dersleri anlayıp başarılı olmaları için her türlü özveride bulunuyoruz. Ama herkesin bir bütçesi var. Bizim bütçemiz zor da olsa bu özel dersi karşılayabilir, ama herkesin bunu karşılaması da mümkün değil. Yazık değil mi diğer çocuklara? Bu nasıl bir mantık böyle? Bir öğretmenin mesleğini bu şekilde ticarete dökmesi kabul edilemez. Şimdi bu durumu özellikle bazı matematik öğretmenlerinin yapmasını da etik bulmuyoruz. Umarız eğitim konusunda çok hassas ve titiz olduğuna inandığımız Sayın Valimiz İbrahim Akın ile Milli Eğitim Müdürümüz el atar ve mesleğini bu şekilde ticarete döken öğretmenlere “Dur” denir ve bu öğretmenler okullarda tüm öğrencilerine eşit şekilde ders vererek, başarıya katkı sunarlar. Bizler de kendilerini hep hayır dua ile anarız.” (HABER: SALİH GÜNER)