Kendirli: “Hiç bir vatandaşımız kendini yalnız hissetmesin. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve AK Parti köylümüzün, kentlimizin, işçimizin, memurumuzun, üreticimizin yanındadır”

Virüsün yayılımını durdurmak için “EVDE KAL TÜRKİYE” uyarısında bulunan Milletvekili Kendirli:

“BU ZOR GÜNLERDE KİMSENİN İŞİNİ, AŞINI
KAYBETMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Kendirli: “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı istikrar kalkanı paketi ve çiftçilere kullandırılacak düşük faizli krediler, zor günlerde tarımsal üretim yapan tüm işletme ve çiftçilerin kurtarıcısı olacaktır”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, “Hiç bir vatandaşımız kendini yalnız hissetmesin. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve AK Parti köylümüzün, kentlimizin, işçimizin, memurumuzun, üreticimizin yanındadır. Bu zor günlerde kimsenin işini, aşını kaybetmesine müsaade etmeyeceğimiz gibi, ürettiği ürünün de heba olmasına göz yummayacağız” dedi.
Milletvekili Kendirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı istikrar kalkanı paketi ve çiftçilere kullandırılacak düşük faizli tarımsal yatırım ve işletme kredilerinin, zor günlerde tarımsal üretim yapan tüm işletme ve çiftçiler için kurtarıcı özellik taşıdığını söyledi.
Kendirli, tüm dünyada etkisini giderek artıran Koronavirüse karşı Türkiye’nin en başından itibaren tedbirli davrandığını, virüse karşı süratle önlemlerin alındığını belirterek, karar alma ve uygulama mekanizmalarının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde hızlı işlediğini, birçok ülkenin aksine Türkiye’nin virüsle mücadelede başarılı olduğunu kaydetti.
“18 yıllık AK Parti iktidarlarının, her türlü felaket ve afetlere karşı hazırladığı temel hizmet altyapısı Türkiye’yi bu gibi durumlara hazır hale getirmiştir” diyen Milletvekili Kendirli, Koronavirüs salgını karşısında sorunsuz işleyen sağlık sisteminin bu temel hizmet altyapısının ne denli güçlü ve sağlam olduğunun en son örneği olduğunu vurguladı.
Uygulanan dengeli politikaların eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi alanlardaki hizmetlerin kesintisiz devamını sağladığını, özel sektör ile tarımsal üretimi gerçekleştiren çiftçileri desteklediğini anlatan Kendirli, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı istikrar kalkanı paketi ve çiftçilere kullandırılacak düşük faizli krediler, zor günlerde tarımsal üretim yapan tüm işletme ve çiftçilerin kurtarıcısı olacaktır. Koronavirüse karşı alınan tedbirlerden olumsuz etkilenen Türk çiftçisi, köylüsü ürününün, emeğinin heba olacağı korkusu yaşamasın” ifadesini kullandı.
Kendirli, çiftçilere Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullanacakları düşük faizli tarımsal yatırım ve işletme kredilerinin şartlarının belli olduğuna işaret ederek, “Geleneksel bitkisel üretim yapan işletmelerimiz, 50 bin TL'ye kadar yüzde 100 sübvanse kredi kullanabilecekler. 50 bin üzeri krediler ise en az yüzde 50 oranında sübvanse edilecek. Geleneksel hayvansal üretim yapan işletmelerimiz, 100 bin TL'ye kadar yüzde 100 sübvanse kredi kullanabilecekler. 100 bin üzeri krediler ise en az yüzde 50 oranında sübvanse edilecek. Düşük faizli kredi kullanım üst limiti ise 1,5 milyon TL olarak belirlendi” açıklamasında bulundu.
Ekonomik istikrar kalkanı paketiyle Koronavirüsün etkilerini en aza indirmek için 100 milyar liralık bir kaynağın devreye alındığını aktaran Mustafa Kendirli, “Hiç bir vatandaşımız kendini yalnız hissetmesin. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve AK Parti köylümüzün, kentlimizin, işçimizin, memurumuzun, üreticimizin yanındadır. Bu zor günlerde kimsenin işini, aşını kaybetmesine müsaade etmeyeceğimiz gibi, ürettiği ürünün de heba olmasına göz yummayacağız” dedi.
Kendirli, dünyada birçok ülkenin sağlık sisteminin çöktüğü, ekonomisinin alarm verdiği bir dönemde Türkiye’nin 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirdiğinin, 32 bin sağlık çalışanı ataması yapılacağını açıkladığının ve 100 milyar liralık kaynak setini devreye aldığının altını çizdi.
Mustafa Kendirli, sadece çiftçilerin düşük faizli kredilerle desteklenmediğini, Kovid-19 salgınıyla ilgili tedbirlerden etkilendiği için nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi anapara ve faiz ödemelerinin asgari 3 ay ötelenerek, gerektiğinde bunlara ilave finansman desteği sağlanacağını, işlerinin olumsuz etkilendiğini beyan ederek talepte bulunan esnaf ve sanatkârların Halkbank’a olan kredi borçlarının Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemelerinin de 3 ay süreyle ve faizsiz olarak erteleneceğini bildirdi.
Yaşanan süreçte vatandaşlardan sabırlı olmalarını isteyerek, zor günlerin birlik ve beraberlik ruhuyla aşılacağını vurgulayan Milletvekili Kendirli, “Yetkililerin ikazlarına uyalım. Her bir vatandaşımızın canı bizim için değerlidir. Yaşlısı, genci, çocuğu bu virüsün hedefindedir, virüsün yayılımın durdurmak için EVDE KAL TÜRKİYE” uyarısında bulundu. (HABER MERKEZİ)