Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya:

“BİTMEYEN PROJEMİZ, İNSAN PROJEMİZ”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite tercih dönemi vesilesiyle Akit TV ekranlarında yayınlanan Eğitim Atlası isimli programa konuk oldu. 
Üniversite adaylarını bilgilendirmek amacıyla 6 Ağustos 2021 tarihinde yayınlanan program canlı olarak seyirciyle buluştu. Programda; üniversite adaylarının kafalarındaki soruları aydınlatacak açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya; üniversitemizin fiziki ve akademik durumunun yanı sıra sürdürmekte oldukları projelerden de söz etti.
REKTÖR KARAKAYA: “BİTMEYEN PROJEMİZ, İNSAN PROJEMİZ”
Göreve geldikleri günden bu yana insan yetiştirmek adına çok önemli projelere imza attıklarını belirten Rektör Karakaya, Kırşehir’i ahilik değerleri ışığında kalkındırmayı ve geliştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. 
Ayrıca eğitime gönül vermiş birisi olarak bitmeyen projelerinin insan projesi olduğunu da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Karakaya, insanı insan yapan şeyin eğitim olduğunun altını çizdi. 
Ahiliğin kültür kodlarımıza yerleştiğini dile getiren Karakaya, Ahiliğin salt bir esnaf hareketi olarak değerlendirilmesinin eksik olacağına dikkat çekti. 
Bu değerlerin asıl amacının kaliteli insan yetiştirme modeli olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, hakkı gözetmenin ve adaletli olmanın Ahiliğin temelinde yattığını dile getirdi. 
Yetişkinlerin gençlere rehber olması gerektiğini söyleyen Karakaya, gençleri bu değerlerle tanıştırmanın, sosyal dünyanın içine Anadolu ruhunu katmanın görevleri olduğunu belirtti. 
Zamanın ruhuna uyup yabancı kültürlerin ürettiklerini taklit eden değil, kendi özünden yükselen bir ilhamla özgün işler ortaya koyan insanı inşa etmemiz gerektiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde başarmak istediklerinin bu olduğunu ifade etti.
 Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ni tercih edecek öğrencilerin burada ikinci bir yuvayla karşılanacaklarını dile getiren Rektör Karakaya, tüm mesailerini gençlerimizin iyi eğitim almış doğru insan olmaları için ayırdıklarını sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)