Özel yetenek sınavları ile öğrenci alan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna (BESYO), bu yıl da yoğun başvuru yapıldı.
4-12 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşen ön kayıt başvurularında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne 25’i milli sporcu, bin 587’si erkek ve 52’si kadın olmak üzere toplam 2 bin 240 aday başvuru yaptı.
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 265, Spor Yöneticiliği Bölümüne 491, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne ise bin 484 aday başvuru yaptı. 17 Ağustos 2020 tarihinde başlayan özel yetenek sınavları 21 Ağustos 2020 tarihinde sona erecek.
Sınav kayıt sürecini ve özel yetenek sınavını önemseyen ve süreci yakından takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 17 Ağustos 2020 tarihinde sınavların yapıldığı salonlarda incelemelerde bulundu. Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ile Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük’ün de eşlik ettiği incelemelerde Rektör Karakaya, öğrenciler ve görev yapan personelle sohbet etti. Daha sonra BESYO Müdürü Prof. Dr. Ersan Kara’dan yapılan sınavlar hakkında bilgiler alan Rektör Karakaya, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
REKTÖR KARAKAYA: “SINAVLARIMIZA YOĞUN İLGİ, VERDİĞİMİZ EĞİTİMİN VE TEKNİK
DONANIMIMIZIN KALİTESİNDEN KAYNAKLANIYOR”
Üniversitemizin adaylar tarafından bu derece yoğun ilgiyle tercih edilmesinin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, başvuruların beklenenden fazla olmasının verdikleri eğitimin ve teknik donanımlarının kalitesinden kaynaklandığını söyledi.
Sınavın şeffaf bir ortamda ve kamera sistemi ile yapıldığını anlatan Rektör Karakaya, hazırlanan izleme bölümünde sınava giren aday öğrencinin sınav anını canlı olarak verdiklerini ifade etti.
Başvuruların geçtiğimiz yıllara göre yüksek olmasının Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi için önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerini şu şekilde noktaladı:
“Üniversitemizin eğitim kalitesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun genel başarısı başvuruların fazla olmasında önemli bir etken oldu. Bu sınavın şeffaf bir şekilde yapılması için de her türlü önlemi aldık. Başvuru yapan öğrencilerimizin sınav sırasında aldığı dereceleri kronometre ile anında ekrana yansıtıyoruz. Ayrıca sınavın tamamını kayda alıyoruz. Yaşanan pandemi (covid-19) süreci nedeniyle de öğrencilerimizin sosyal mesafeye dikkat etmelerini, alınan önlemlere uymalarını istedik. Sınava giren adaylara başarılar diliyor, yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” (HABER MERKEZİ)