Kırşehir Belediyesi 2021-2022 öğretim yılı ilk yarıyılı sonunda salgının devam etmesiyle birlikte çocuklara Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderi Atatürk’ün “Çocuklar İçin Nutuk” ve Samed Behrengi’nin “Küçük Kara Balık” adlı kitaplarını armağan edecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, çocukların okuyan ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesi, nitelikli kitaplarla buluşturulması ve eğitimde fırsat eşitliğinin yaratılmasına katkı sağlanması amacıyla 2021-2022 öğretim yılı ilk yarıyılı sonunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Tatil Kitaplarınız Başkan Amcanızdan” adıyla bir kampanya başlatıldığını ifade ederek karne alan tüm çocuklarımızı kampanyaya katılmaya davet etti.

Başkan Ekicioğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında “Ülkemizin ve şehrimizin gelişmesi noktasında, çocuklarımıza güzel ve aydınlık bir gelecek bırakmak için çalışmanın da bir sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Bu sorumluluğumuzun bir gereği olarak, eğitimin her zaman özel önem verdiğimiz bir konu olduğunu söylemek isterim. Bu doğrultuda Kırşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz programlardan biri olan “Tatil Kitaplarınız Başkan Amcanızdan” kampanyamızla çocuklarımızın bilişsel ve kültürel yeteneklerinin, merak duygularının gelişimine, okuyan ve sorgulayan bir nesil yetişmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu kampanya vesilesiyle çocuklarımızı kitapla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 21 Ocak 2022 Cuma günü karnesini alan tüm öğrencilerimiz karneleriyle birlikte Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi girişinde bulunan Danışma birimimize gelerek Ulu Önderimiz Atatürk’ün ‘Çocuklar İçin Nutuk’ ve Samed Behrengi’nin ‘Küçük Kara Balık’ adlı kitaplarını alabilirler. Tüm öğrencilerimize iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyorum.” (HABER MERKEZİ)