Kırşehir Belediyesi Meclisi Aralık ayı toplantısında Belediye Başkanı ile Başkan yardımcılarının maaşları gündeme gelince, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun maaş almadığı ortaya çıktı.
Aylık maaşının 12 bin TL olduğu belirlenen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Ben ilk defa burada öğrendim. Nasılsa maaşımı almıyorum” dedi. AK Partili Meclis üyesinin siz neden maaş almıyorsunuz sorusuna ise Ekicioğlu,” Maaşımı doğrudan burslu öğrencilere bağışlıyorum. Onlara helal olsun. Alan çocuklar mutlu olsun ” dedi.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Belediye Meclisi toplantısında kendisine sorulan “Ne kadar maaş alıyorsunuz?” sorusuna, “Ben ne kadar maaş aldığımı bilmiyorum. Çünkü maaş almıyorum. Benim maaşımı öğrencilere burs olarak veriyorlar. 1 kuruşuna dokunmuyorum, maaşımı alan çocuklarımız mutlu olsun yeter" dedi.
Belediye başkan yardımcılarının, Belediye Başkanı maaşının 3’te 2’sini aldığı belirtilirken söz konusu maaşın 8 ile 8 bin 500 TL arasında değiştiği, Belediye Başkanının ise 13 bin TL maaş aldığı açıklandı.
AK Partili bir Meclis üyesinin “Siz neden maaş almıyorsunuz?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Başkan Ekicioğlu,” Maaşımı doğrudan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Atatürkçü Düşünce Derneği’ne burslu öğrencilere bağışlıyorum. Onlara helal olsun. Alan çocuklar mutlu olsun ” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)