Bahçeci: “Geri dönüşüm ülkemizin geleceği açısından son derece önemli”

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehrimizdeki okullar arasında başlatılan “Atık Kağıt Toplama Yarışması”nda dereceye giren okulları ödüllendirdi ve çevre kirliliğinin önüne geçen ve geri dönüşüme katı sunan okulları ve öğrencileri kutladı.
Kırşehir Belediyesi, Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından değerlendirilebilir atıkları geri dönüşüme kazandırmak ve temiz bir çevre oluşturmak amacıyla başlatılan "Okullar Arası Kâğıt Toplama Yarışması’na destek veren ve dereceye giren okullara hediyeleri verildi.
Ödül töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Sıfır atık projesi kapsamında okullar arası yarışmada kâğıt toplayan üç okulumuzdan Hayriye Kımçak birinci oldu tebrik ediyorum. İkinci Atatürk Ortaokulu, üçüncü de Abdulkadir Özcan İmam Hatip Lisemiz. Buradaki amacımız öncelikle sizlerin bu yaşta yani ilkokulda, ortaokulda, lisede geri dönüşüme önem vermeniz. Geri dönüşüm ülkemizin geleceği ve dünyanın geleceği için son derece önemli. Maalesef insanlar dünyayı kirletiyor, sürekli daha yaşanamaz hale getiriyor. Biz sıfır atık dünyayı kirletme çevreyi koruma, su kaynaklarını korumada titiz davranırsak dünyanın ömrünü o kadar uzatmış olacağız daha yaşanabilir bir dünya haline getireceğiz. Bu yarışmadaki amacımızda gençlerimizde, okullarımızda bu bilinci, oluşturarak teşvik etmektir. İkinci dönemde yarışmamız devam edecek. Birinci olana üç bisiklet, ikinci olana iki bisiklet, üçüncü olana bir bisiklet şeklinde devam edecek. İleriki dönemde bunları çeşitlendirebiliriz. Sizlerden gelecek önerilerde bizler için kıymetli. Okullarımızın önerileri olursa ona da açığız. Bu projeyi geliştirebiliriz. Birlikte hem bir şey yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem de aynı çevremize, dünyamıza, şehrimize temizlik noktasında da katkı sağlamış oluyoruz. Okullarımızı tebrik ediyoruz. Her okulun nüfusu farklı, ama biz öğrenci başına düşen atığa göre belirledik” dedi.
Bisiklet kullanımının da önemine değinen Başkan Bahçeci, öğrencilere de seslenerek, “Sizlere bisiklet kullanımını doğru yönde yaparsak son derece doğru bir iş yapmış oluruz. Bana göre en iyi stratejik aracı bisiklet. Petrolde dışa bağımlıyız. Kendi ürettiğimiz arabamız yok. Ne kadar az araba kullanırsak o kadar ekonomiye, çevreye, ülkemize katkı sağlamış olacağız. Dünyaya en büyük zararı fosil yakıtlar veriyor. Danimarka’da milli gelir kişi başı 50.000 Euro bizde ise 8.000 Euro. 50.000 Euro geliri olan bisiklete biniyor, 8.000 Euro geliri olan arabaya biniyor bu işte bir terslik var. Bizim bunun için tersine çevirecek adımlar atmamız lazım. Bisiklet hediyelerimizi artırmak istiyoruz ki bisiklet kullanımını teşvik edelim” diye konuştu.
Başkan Bahçeci, “Önümüzdeki dönem akıllı bisikletlerinde projelerini hazırladık. Şehir merkezlerine belirli yerlerine akıllı bisiklet yerleri koyacağız kartlı olacak. Onlarda bisiklet kullanımını artıracak. İnşallah böylelikle bisikleti en çok kullanan bir şehir haline geleceğiz” dedi.
Ardından Başkan Bahçeci, kampanyada birinci olan Hayriye Kımçak Anadolu Lisesi, ikinci olan Atatürk Ortaokulu ve üçüncü olan, Abdulkadir Özcan İmam Hatip Lisesi’ne ödüllerini verdi. (HABER MERKEZİ)