Vali Buhara’dan İlköğretim Haftası mesajı:

“Başarı için tüm imkânlarımızla öğrencilerimizin yanında olacağız”

Vali H. Mete Buhara, bugün başlayan İlköğretim Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi.

Eğitim sürecinde öğrencilerin başarıyı yakalaması ve hedeflerine ulaşması noktasında tüm imkânları kullanarak yanlarında olmaya devam edeceklerini belirten Vali H. Mete Buhara, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Değerli Kırşehirliler, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz;

“Ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak sevgili çocuklarımızın ilim ve irfan denizine kulaç atacağı bir eğitim-öğretim yılına daha başlamasının heyecanı içerisindeyiz.

“Bildiğiniz üzere eğitim, toplumun ve insanın geleceğine yapılan en büyük yatırımdır. Ülkemizin uluslararası arenada güçlü bir şekilde temsil edilebilmesi, milletimizin refah ve huzur içinde yaşayabilmesi için bilgili, nitelikli ve mesleki yeterliliğe sahip insan gücüne ihtiyacı vardır. Bu da çocuklarımızın kaliteli bir eğitim alması ile mümkündür.

“Beşikten mezara kadar devam eden uzun bir yolculuk olan eğitimin en önemli merhalelerinden birisi de okul sürecidir. Okullar, çocuklarımızın dimağlarını bilgi ile doldurdukları bir eğitim-öğretim ortamı olmasının yanı sıra çocuklarımıza yeni ufuklar açan, yeteneklerini ortaya çıkaran, onların bilişsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve kültürel anlamda gelişmelerine öncülük eden eğitim yuvalarıdır.

Öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için çaba sarf eden eğitim neferleridirler. Biliyoruz ki bu eğitim-öğretim döneminde de öğrencilerimize ihtiyaç duydukları bilgiyi aktaracak, onların bilgili, erdemli, özgüveni yüksek, toplumsal sorumluluğunun farkında şahsiyetler olarak yetişmesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerdir. Öğretmenlerimize bu zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.

“Bu süreçte velilerimizin destek ve işbirliği ayrıca çok önem arz etmektedir. Onların katkısı olmadan eğitimde arzu edilen hedeflerimize tam olarak ulaşabilmek mümkün değildir. Bu gerçekten hareketle büyük fedakârlıklarla yetiştirdikleri evlatlarının geleceğe hazırlanmasında velilerimize de büyük görevler düşmektedir. Çünkü çocuklarınızın ilk öğretmenleri olarak onların ihtiyaçlarını, ilgi ve yeteneklerini en iyi bilenler onlardır. Veli olarak en başta çocuklarımızı koşulsuz seveceğiz ve onlara güveneceğiz. Sadece başarılı olduklarında değil başarısızlıklarında da onların her zaman yanlarında olduğumuzu onlara hissettireceğiz. Okul yönetimi ve öğretmenlerimizle sürekli diyalog ve iş birliği içinde olmaya gayret göstereceğiz.

“Yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başlarken sevgili öğrencilerimizin bir kısmı eğitim-öğretim hayatına ilk adımı atmanın, kimisi ise yeni bir sınıfa başlamanın heyecanı içerisindeler. Bütün öğrencilerimizin heyecanlarını yürekten hissediyoruz. Eğitim süreçlerinde başarıyı yakalamaları ve hedeflerine ulaşmaları noktasında onlara olan sonsuz inancımızla ve tüm imkânlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz.

“Bu duygu ve düşüncelerle 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, tüm eğitim camiamızın İlköğretim Haftası’nı kutluyorum.” (HABER MERKEZİ)