Rektör Karakaya: “AYDEP ile kaliteyi eğitime yansıtıyoruz”

AYDEP Bingöl Üniversitesi Senatosu’na tanıtıldı

Uzaktan eğitimde model olan ve öğrenme hakkını güvence altına alan Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Yönetim Sistemi (AYDEP), Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya tarafından Bingöl Üniversitesi Senatosuna tanıtıldı. 
16 Şubat 2021 tarihinde online olarak gerçekleşen toplantıya Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve senato üyeleri katıldı.
REKTÖR KARAKAYA: “AYDEP TÜRK YÜKSEKÖĞRETİMİNİN GELECEĞİ İÇİN TASARLANMIŞ BİR MODEL”
AYDEP’in Türk Yükseköğretim sisteminin geleceği için tasarlanmış bir model olduğunu anlatan Rektör Karakaya, AYDEP’in yüz yüze veya uzaktan eğitimde yeterliğe dayanan bir sistem olduğunu da belirtti. 
AYDEP’in akreditasyon için öngörülen tüm standartları karşılayan bir altyapıya sahip olduğunu ifade eden Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Bu proje bizler için çok önemliydi ve bugün bu projenin hayata geçmiş olması bizleri çok mutlu ediyor. Çözüm odaklı ve işlevsel bir yapıda, düzenli ve sağlıklı işleyen bir sistemle öğrencilerimizin emeklerini koruyoruz. Onların tüm bilgilerini ve emeklerini güvenle saklayan bu sistemle öğrencilerimizin uzaktan eğitimde yeterliğini ölçebiliyoruz.”
REKTÖR KARAKAYA: “AYDEP İLE KALİTEYİ EĞİTİME YANSITIYORUZ”
Ahiliğin merkezi olan Kırşehir’de Ahiliğin temel ilkeleri arasında yer alan kalitenin AYDEP ile birlikte eğitime de yansıdığını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, kadim medeniyetimizin bize sunduğu değerleri korumak için durmadan çalıştıklarını söyledi. 
Geleceğe donanımlı ve kaliteli bireyler yetiştirmek için üniversitemizin her alanda yenilikler yapmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, AYDEP ile uzaktan eğitimde model olarak bu tanıtımları gerçekleştiriyor olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi.
Rektör Karakaya’nın konuşmasının ardından Prof. Dr. Hüseyin Şimşek söz alarak Bingöl Üniversitesi Senatosuna “AYDEP ve Eğitimde Kalite Güvence Sistemi” konulu sunumunu gerçekleştirdi. 
AYDEP’in kullanımı ve sağladığı imkanlar hakkında bilgilendirmeler yapan Şimşek, sunumun ardından katılımcıların sorularını cevapladı. (HABER MERKEZİ)