Kalite süreçlerini başarı ile tamamlayan ve kalitesi tescil edilen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemini ve Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Yönetim Sistemimizi (AYDEP) Ankara Üniversitesine tanıttı.

30 Temmuz 2022 tarihinde Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen toplantıya Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Fener ve Anakara Üniversitesi Genel Sekreteri Ömer Nadir Soylu katıldı.

Makam ziyaretinin ardından geçilen tanıtım toplantısında konuşan Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite yönetim sistemlerinin tescilini aldıktan sonra yıllık plan uygulamasıyla olsun otomasyonuyla olsun sistemi geliştirdiklerini kaydederek stratejik planlarının hayata geçmesinin bütünleşik kalite yönetim sistemine borçlu olduklarını söyledi.

AYDEP’in ise öğrenci merkezli bir eğitimi benimsediğini ve yeterlik temelli hiyerarşik yapıya sahip olduğunu hatırlatan Rektör Karakaya şunları söyledi:

“Program yeterlikleri ile derslerin öğrenme çıktıları arasında bir uyum sağlanmaktadır. Zengin öğretim materyali ve etkileşimli öğretim ortamına sahip olan AYDEP, akreditasyon standartlarına da uygun durumdadır. AYDEP öğretim sürecinin yönetiminde gerekli tüm modüllere sahiptir ve bütünleşik bir öğrenme yönetim sistemidir. Modüller öğrenci bilgi sistemi ile entegre biçimde çalışmaktadır ve modüller arasında bilgi paylaşımı bulunmaktadır. Tekrar hatırlatmak isterim ki geleceğe donanımlı ve kaliteli bireyler yetiştirmek için üniversitemiz her alanda yenilikler yapmaya devam edecek.”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Kalite Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk ve Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İsa Bahat sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantı sistemin ayrıntılarına yönelik sorularını cevaplandırılması ve karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi. (HABER MERKEZİ)