Rektör Karakaya Üniversitemizin Çalışmalarını ve hedeflerini anlattı:
 “Amacımız Kırşehir’i sağlık 
turizminin öncü şehri yapmak”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, evlatlarıma layık görmediğim hiçbir şeyi öğrencileri için de layık görmediğini açıklarken, kalite anlamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin merkez üniversitelerinden birisi olduğunu açıkladı.
Programda pandemi dönemindeki eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, dönem boyunca COVİD-19 kaynaklı sınıf kapatma problemi ile karşılaşmadıklarını, personeli ve öğrencilerinin maske, mesafe ve hijyen konusunda hassas olduklarını belirtti. 
Üniversitelerin bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi topluma aktaran kurumlar olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, iyi yetişmiş insanın peşinde olduklarını ve tüm çabalarını buna odakladıklarını kaydetti. 
Öğrencileri ile ilişkilerine de değinen Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Evlatlarıma layık görmediğim hiçbir şeyi öğrencilerim için de layık görmem.” diyerek önceliklerinin insan olduğunu vurguladı.
REKTÖR KARAKAYA: “KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE ANLAMINDA MERKEZ ÜNİVERSİTELERDEN BİRİDİR”
Geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Anadolu Üniversiteler Birliğine üye üniversite rektörlerini şehrimiz ve üniversitemizde ağırladıklarını dile getiren Rektör Karakaya, Anadolu Üniversiteler Birliğinin çalışma prensibi, amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 
Birliğin amacının bilgi ve tecrübe paylaşımı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin “Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi” ve “Eğitimde Kalite Güvence Sistemi” hakkındaki tecrübelerini Anadolu Üniversiteler Birliği üyeleri ile paylaştığını sözlerine ekledi. 
Kaliteyi 21. yüzyıl Ahilik değeri olarak gördüklerini, eğitimde yeterliliği ve kaliteyi artırmayı amaç edindiklerini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kalite anlamında merkez üniversitelerden biridir.” dedi.
Aynı zamanda Rektör Karakaya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın üniversitemizin kalite çalışmalarından oldukça memnun kaldığını vurguladı.
REKTÖR KARAKAYA: “AMACIMIZ KIRŞEHİR’İ SAĞLIK TURİZMİNİN ÖNCÜ ŞEHRİ YAPMAK”
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin projeleri hakkında da bilgiler veren Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2016 yılında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesine aday olduklarını ve YÖK tarafından seçilerek 5 üniversite içine girdiklerini anlattı. 
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında 6 projeyi hayata geçirmek için çalışmalar başlattıklarını kaydeden Rektör Karakaya, Kaba Yem Projesinde önemli adımlar attıklarını ve projenin meyvesini yemeye başladıklarını belirtti.
Kırşehir’de susuz tarımı öncelediklerini ve çiftçilerle birlikte ekimler yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, bölgenin ihtiyaçlarına yönelik projeler ürettiklerini vurguladı. 
Tarım alanındaki projeleri arasında Termal Seralarda Kümelenme Projesi ve Ceviz Odaklı Kalkınma ve Gelişim Projesinin de olduğunu anlatan Rektör Karakaya, projelerinde ileri teknolojinin kullanılacağını ifade etti. 
Sağlık alanındaki projelerine de değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya, amaçlarının Kırşehir’i sağlık turizminde öncü şehir yapmak olduğunu sözlerine ekledi.
Kırşehir’in en önemli taleplerinden biri olan Tıp Fakültesini üniversitemize kazandırmaktan mutlu olduklarını kaydeden Rektör Karakaya, 2016 yılında Tıp Fakültesinin ilk öğrencilerini aldıklarını söyleyerek 2021-2022 eğitim öğretim döneminde de ilk mezunlarını vereceklerini vurguladı.
REKTÖR KARAKAYA: “KAP, ÜNİVERSİTELERİN ULUSLARARASI DÜZEYDE GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ ARTIRMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR PROGRAM”
Kalite süreci kapsamında Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) dahil olan üniversitemizin bu alandaki çalışmalarını değerlendiren Rektör Karakaya, dünyada kalitesiz bir eğitim yapmanın mümkün olmadığını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: 
“Maddeyi üretmek bile kaliteyi gerektiriyorsa üretimi yapan insanı da kaliteli yetiştirmek lazım. Bu amaçla iki tane kalite çalışması yürütüyoruz. Bunlardan ilki 2016 yılında çalışmalarına başladığımız Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemimiz. Bu sistem ile kalitede, 144 üniversite içinde TSE tarafından tüm süreçleri onaylamış ilk üniversite olduk. Biz Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemimizi 2016 yılından beri geliştiriyoruz, tüm birimlerimizde uyguluyor ve diğer üniversitelere de örnek oluyoruz. Bir diğer kalite çalışmamız ise Eğitimde Ahi Yeterliğe Dayalı Dijital Eğitim Portalı adında bir Eğitimde Kalite Güvence Sistemidir. Bu projemiz çok önemli bir zihin tasarımıdır.” 
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen bu KAP sürecinin, üniversitelerin uluslararası düzeyde görünürlüğünü artırması açısından önemli olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizi bu alanda değerlendirecek olan KAP Değerlendirme Ekibinin geçtiğimiz hafta üniversitemizde olduğunu söyledi.
KAP Değerlendirme Ekibinin görüşlerinin üniversitemiz için önemli olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, iç değerlendirme sürecinin olumlu geçtiğini belirterek üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni etti. 
Konuşmasının sonunda sürece dahil olan tüm personel ve öğrencilerine teşekkür eden Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini bir adım daha ileriye taşımak için çok çalışıyoruz.” dedi. (HABER MERKEZİ)