Rektör Karakaya: “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi her alanda bölgesinin parlayan yıldızı”

Bilimsel çalışmalarla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin projelerine destek veren Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarına ait AHİLAB markası tescil edilerek koruma altına alındı. 
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarını ziyaret ederek konu hakkında yetkililerden bilgi aldı. 11 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşen ziyarete Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt da eşlik etti.
AHİLAB Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Çınarlı Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarının çalışmaları ve AHİLAB markasının tescil edilmesi konusunda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya bilgi verdi. AHİLAB markasının şu an üç sınıfta tescil edildiğini belirten Çınarlı, üretim ve pazarlama noktasında marka tescilinin önemli bir adım olduğunu söyledi. 
Ziyaretin devamında AHİLAB Kültür Varlıklarını Koruma Laboratuvarı sorumlusu Arş. Gör. Dr. Ömer Uzunel tarafından taranıp üç boyutlu olarak bilgisayar ortamına aktarılan Hekatomnos Anıt Mezarı, sanal gerçeklik gözlüğü ile ziyaret edildi. Sanal gözlük ile anıt mezarı ziyaret eden Rektör Karakaya, sistem ile ilgili memnuniyetini dile getirerek çalışmanın bölge kültürüne ve eğitim faaliyetlerine hizmet verecek şekilde genişletilmesi için çalışmalar yapılmasını istedi.
REKTÖR KARAKAYA: “KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ HER ALANDA BÖLGESİNİN PARLAYAN YILDIZI”
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarının bölgenin en iyi laboratuvarlardan biri olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, AHİLAB’ın tescili ile birlikte çok daha güzel işlere imza atacağına inandığını söyledi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin önemli projelerinden biri olan pilot üniversite projelerine de büyük katkı sağlayan AHİLAB’ın kendi AR-GE çalışmaları olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, adım adım başarıya ilerlediklerini ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin her alanda bölgesinde parlayan bir yıldız olduğunu belirtti. 
AHİLAB’ın markalaşmasından memnun olduklarını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, marka tescili süresinde yoğun emek sarf eden AHİLAB Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Çınarlı, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kurban, AHİLAB ve TTO personelini tebrik etti.
Ziyaret sonunda AHİLAB Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Çınarlı Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya tescil belgesini takdim etti. (HABER MERKEZİ)