Rektör Vatan Karakaya gazetemize açıkladı…

Ahi Evran Üniversitesi’nin doluluk oranı yüzde 94.37

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarına göre üniversitenin yüzde 94,37 doluluk oranına ulaştığını açıkladı.
2020 yılı üniversite yerleşme oranlarıyla ilgili omlarak gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e bilgiler veren Rektör Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin yüzde 94,37 oranında dolduğunu ifade etti.
Koronavirüs nedeniyle geçen eğitim yılının uzaktan eğitimle tamamlandığını belirten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kendi geliştirdiği özel yazılımla diğer üniversitelere de örnek olduğuna dikkati çekti.
Üniversitelerin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini örnek alacağına vurgu yaparn Rektör Karakaya, “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi geliştirdiği Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim projesiyle örnek teşkil edecek. Koronavirüs salgınından 3 yıl önce çalışmalarına başlanan ve Eğitim Fakültesinde uygulanan uzaktan eğitim projesi pandemi ile birlikte üniversite genelinde uygulanmaya başladı. Sistemi diğer uzaktan eğitim yazılımlarında ayıran özelliği ise yeterliliği ölçebilmesi. Sistem üzerinden geçen eğitim yılında günde 550 ders verildi. Her bir dersten aynı anda 150 öğrenci birden yararlanabildi. Ön lisanstan doktoraya kadar bütün eğitim programları sistem üzerinden yapılabiliyor. Sistemin ilerleyen süreçte talep eden diğer üniversitelerde de hayata geçirilmesi planlanıyor.
Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Nüfus kaydı esasına göre 770'i kendi şehrimizden olmak üzere ülkemizin tüm coğrafik bölgelerinden ve 79 ilimizden, yüzde 94,52 doluluk oranıyla 1899 gencimiz lisans, yücde 94,37 doluluk oranıyla 2163 gencimiz önlisans programlarına olmak üzere toplamda yüzde 94,45 doluluk oranıyla 4062 genç kardeşimiz Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ailemize katıldı. Ülkemizin en merkezinde, huzurlu ve yaşanabilir bir şehir, her geçen gün gelişen bir üniversite' davetimize icabet eden tüm kardeşlerimize hoş geldiniz diyor, hayatlarının bu önemli döneminde her konuda onlara destek olmak için tüm akedemik, idari kadrolarımız ve imkânlarımızla çalıştığımızı bilmelerini istiyoruz. Üniversitemiz, pandemi sürecinden dolayı 2020-2021 Güz döneminde teorik derslerin tamamını Hibrit Eğitim Modeliyle (Karma), uzaktan yapılamayan dersleri de tüm sağlık tedbirlerine uygun olarak yüz yüze yapacak.” (HABER: NECLA BAĞCI)