İnsan odaklı üniversite anlayışı ile yoluna devam eden, uluslararasılaşmaya önem veren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne yabancı uyruklu öğrencilerin ilgisi devam ediyor. 
Somali’den gelerek üniversitemizi tercih eden 71 yabancı uyruklu öğrenci için 15 Mart 2021 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda bir tanışma toplantısı düzenlendi. 
Toplantıya Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Erman Akıllı, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ender Korkmaz ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
GÖKBEL: “KIRŞEHİR’İN KÜLTÜR ELÇİSİ OLARAK SOMALİ’DE BİZLERİ TEMSİL EDİN”
Somali’den gelen yabancı uyruklu öğrencilerle tanışma toplantısında buluşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel yaptığı konuşmada öğrencileri eğitim ve öğretim dönemleri boyunca üniversitemizde ve şehrimizde misafir etmekten mutluluk duyacaklarını söyledi. 
Somalili gençlere kendilerini ülkelerindeymiş gibi hissetmeleri dileğinde bulunan Gökbel, Kırşehir’in tarihi ve misafirperverliği ile bir hoşgörü şehri olduğunu ifade etti. 
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan ve şehre uyum sağlamaları konusunda bir an önce Türkçeyi öğrenmelerini isteyen Gökbel, kendi aralarında dahi olsa Türkçe konuşmalarının dil problemini aşmalarında onların en büyük yardımcısı olacağını hatırlattı. 
Öğrencilerden bir Kırşehirli kültür elçisi olarak Somali’ye dönmeleri temennisinde bulunan Prof. Dr. Ahmet Gökbel, kendilerinin de peygamber efendimizin hicret ettiği Habeşistan toprakları arasında yer alan Somali’yi ziyaret etmekten onur duyacaklarını belirterek konuşmasını sonlandırdı.
Tanışma toplantısının ardından üniversitemizde eğitim gören Somalili öğrencilerle ilgili açıklamalarda bulunan Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Erman Akıllı, yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizde ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne sorunsuz bir eğitim-öğretim dönemi geçirmeleri için ellerinden gelen özeni gösterdiklerini söyledi. 
Somali’den gelen 71 öğrencinin bir yıl Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) dil eğitimi aldıktan sonra üniversitemizde yerleştikleri bölümlerde dört yıl daha eğitim alacaklarını kaydeden Akıllı, öğrencilerin tercihlerinde üniversitemizin yer almasından çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.
Toplantı, öğrencilerle birlikte öğle yemeği yenmesinin ardından sona erdi. (HABER: BEYHAN BALLI)