Kırşehir’in ilerlemesini ve kalkınmasını en önemli amaçlarından sayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 04-08 Ağustos 2021 tarihlerinde Cacabey Meydanında açtığı stantlarda Kırşehirli üniversite adaylarıyla bir araya geldi. 
Kırşehir Tercih ve Tanıtım Günleri ismiyle gerçekleştirilen etkinlikte akademik birimlerimizde görevli öğretim elemanları, üniversite adayı öğrencilerin sorularını yanıtladı. Gençlerimizin geleceğine dokunmak amacıyla onları üniversite yaşamlarının ilk basamağı olan tercih döneminde yalnız bırakmayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, hayata geçirdiği projelerle ve her geçen gün büyüyen akademik kadrosuyla Kırşehirli öğrencilerin birinci tercihi olmayı amaçlıyor.
Geçtiğimiz günlerde Kırşehir’deki lise yöneticileri ve rehberlik öğretmenleriyle bir araya gelerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ndeki gelişim sürecini birinci ağızdan onlarla paylaşan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya da tercih günlerinde öğretim elemanlarımızı yalnız bırakmadı. 
Rektör Karakaya, öğretim elemanları ile bir araya gelerek Kırşehirli gençlerin bizim evlatlarımız olduğunu, onlara geleceğin ihtiyaç duyduğu eğitimi vermek için tüm enerjimizle çalışmamız gerektiğini dile getirdi. 
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin hızla geliştiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu tür etkinliklerin şehirle buluşarak çalışmalarımızı anlatmak için önemli bir vesile olduğunun altını çizdi.
Standımızı ziyaret ederek öğretim elemanlarımızdan bölümlerimiz hakkında bilgi edinen adaylar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin genel yapısı, eğitim hizmetleri, akademik kadrosu ile teknik ve fiziki donanımı hakkında da fikir edinme fırsatı buldular. Üniversitemiz, tercih süresinin uzatılmasıyla birlikte, Kırşehir’de gerçekleştirdiği tanıtım faaliyetlerine önümüzdeki günlerde Ankara, Kayseri ve Nevşehir’de açmayı planladığı stantlarla devam edecek. (HABER MERKEZİ)