Akademik çalışmalarının yanında sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da adından sıkça söz ettiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi yine çok özel bir çalışma içerisinde yer aldı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ortopedik Protez ve Ortez Programcılığı öğrencileri Öğr. Gör. Haydar Altınkaynak’ın koordinesinde trafik kazası geçirmiş, sosyal güvenliği olmayan bir vatandaşımıza protez bacak yaparak başarılı bir operasyona imza attılar.
Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ve beraberindeki heyet 16 Aralık
2019 tarihinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ortopedik Protez ve Ortez
Laboratuvarında bir incelemede bulunarak protez bacağı geliştiren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Haydar Altınkaynak ve öğrencilerinden bilgi aldı.
Öğr. Gör. Haydar Atınkaynak, Rektör Karakaya’ya, diz altı ampute (kesik bacak) hastası Mustafa Dokumacı’nın son durumu ve bu tür vakalar ile ilgili bilgiler verdi. Dokumacı’nın kendilerine geldiğinde diz altından bacağını kaybetmiş olduğunu anlatan Altınkaynak, travmatik ampütasyon yaşayan hastaya uygun statik kurulumu ve dinamik ayarları yapılmış olan protez geliştirdiklerini söyledi. Sosyal güvencesi olmayan Dokumacı’ya üniversitemizde her türlü olanağı sağladıklarını belirten Altınkaynak, başka yerde yapılan ancak başarısız olan protezin yaptığı deformeleri de giderdiklerini vurguladı. Kısa ve uzun mesafe yürüyüşlerle de hastayı hem izlediklerini hem daha iyi hale getirmeye çalıştıklarını dikkat çeken Altınkaynak, öğrencilerin de protez çalışmalarının her aşamasına aktif olarak katıldıklarını belirtti.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Haydar Altınkaynak’ın konuşmasının ardından kısa bir konuşma da Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı.
İnsan hayatının değerli olduğunu ve konforlu hayata muhtaç olduğunu anlatan Rektör Karakaya, salt bilginin bu noktada yeterli olmadığını hastaların gönüllerini de girmek gerektiğini belirtti.
Ahilik şehrinde usta-çırak ilişkisine değinen Karakaya, pratik ve uygulamalara önem verilmesinin, ustanın dokunuşlarını izlemenin bu tür sağlık vakalarında başarıyı artırdığını söyledi.
Gençlerin her zaman yanında olduklarını dile getiren Rektör Karakaya, gençlerin de umut bekleyen hastalara umut olmaları gerektiğini ve onlara inandıklarını vurgulayarak başarılar diledi.
Ziyarette Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emine Tanış eşlik etti. (HABER MERKEZİ)