Vali Akın, TÖMER öğrencileriyle buluştu:

“Ahi Evran Üniversitemiz her alanda kalifiye insan yetiştiriyor”

Vali İbrahim Akın, Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (TÖMER) ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
13 Aralık 2019 tarihinde TÖMER’i ziyareti sırasında Vali Akın’a Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Remzi Can ve beraberindeki öğretim elemanları eşlik etti.
TÖMER Müdürü Doç. Dr. Remzi Can, merkez hakkında Vali Akın ve Rektör Karakaya’ya bilgiler vererek merkezde, Türkçe dil eğitimi, YDS ve YÖKDİL kurslarının belirli periyotlar ile devam ettiğini ve birçok ülkeden öğrencilerinin olduğunu söyledi.
TÖMER Müdürü Doç. Dr. Remzi Can’ın konuşmasının ardından Vali İbrahim Akın bir konuşma yaptı. TÖMER öğrencilerinin bir programda İstiklal Marşı’nı okumalarından etkilendiğini ve öğrencileri eğitim gördükleri TÖMER’de ziyaret etmek istediğini anlatan Vali Akın, burada eğitim gören öğrencilerin aynı zamanda birer gönül elçisi olduğunu ifade etti.
Vali İbrahim Akın, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Kırşehir Ahi Evran Üniversitemiz verdiği kaliteli eğitimle her alanda kalifiye insan yetiştirmektedir. Değişik ülkelerden gelen kardeşlerimiz de burada bizimle aynı ortamı paylaşıyor, Türkçenin yanı sıra tarihimizi ve kültürümüzü de öğreniyorlar. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz şunu bilmelidir ki bir tarih, kültür ve müzik şehri olan Kırşehir aynı zamanda Türk dilinin öncüsü Aşıkpaşa’nın da memleketidir. Yani sizler Türk dilinin merkezinde Türkçe öğreniyorsunuz. Sizlerin bir kısmı ülkemize yerleşecek ve hayatını burada sürdürecekken bir kısmınız da ülkelerinize dönerek memleketinize hizmet edeceksiniz. Hangisi olursa olsun biliyoruz ki, sizler birer gönül elçisi olacaksınız. Bu tür ortamlar ve hizmetler ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşlik köprülerinin kurulmasına büyük katkı sağlıyor. Bunun temel basamaklarından bir tanesi de TÖMER’dir. Burada önce dil öğreniyorsunuz, sonra kültürümüzü, geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi öğreniyorsunuz. Bu tür çalışma programlarını devlet olarak önemsediğimizi ifade etmek istiyorum. TÖMER’deki eğitimin ardından üniversite öğrenimine devam edeceksiniz, eğitim hayatınızda hepinize başarılar diliyorum.” dedi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da konuşmasında, “Üniversitemiz ilgili yürüttüğümüz bütün çalışmalarda bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Valimize şahsım ve üniversitemiz adına çok teşekkür ediyorum. TÖMER, Kırşehir’de 200 yabancı uyruklu öğrenciye Türkçe, 60 civarında öğrenciye de yabancı dil eğitimi vermektedir. Yabancı uyruklu öğrencilerimize hem lisans hem yüksek lisans eğitimi veriyoruz. Seneye doktora eğitimi vermeye de başlayacağız. Bugün bölgemizde zannediyorum bünyesinde en çok yabancı uyruklu öğrenci barındıran üniversiteyiz. Hedeflerimize doğru emin adımlarla yürümekteyiz.” sözlerine yer verdi.
Vali İbrahim Akın’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da kısa bir konuşma yaptı. Vali Akın’ın TÖMER’e yaptığı ziyaretten dolayı gururlandığını belirten Rektör Karakaya, TÖMER sayesinde üniversitenin kapılarının dünyaya açıldığını vurguladı. Rektör Karakaya, Aşıkpaşa’nın diyarında bu merkezin Türkçeyi tüm dünya insanlarına öğrettiğini, dil sorununu aşmada ve kültürel bağları güçlendirmede önemli katkılarının bulunduğunun altını çizdi. Bölgede en çok yabancı öğrenci barındıran üniversite olduklarını ifade eden Karakaya, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim verdiklerini doktora düzeyinde eğitim içinse gelecek yıl adım atacaklarını söyledi.
TÖMER öğrencileri Vali İbrahim Akın’a ve Rektör Karakaya’ya yaptıkları yağlıboyaları hediye ettiler. Kırşehir Valisi İbrahim Akın TÖMER’de eğitim gören öğrencilerle sohbet edip, bol bol fotoğraf çektirdi.
Vali İbrahim Akın’ın ziyareti sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etmesi ile sona erdi.
Vali Akın, ziyaretinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yanı sıra rektör yardımcıları, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Remzi Can ve öğretim elemanları da eşlik etti. (HABER MERKEZİ)