Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve İktisadi Ekonomik Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü ortaklığında organize edilen Birinci Ahi Evran Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi başladı. 30 Kasım-1-2 Aralık 2021 tarihleri arasında çevrim içi gerçekleşecek olan kongreye çok sayıda bilim insanı katıldı.
Birinci Ahi Evran Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresine Onursal Başkan olarak katılan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kongrede bir açılış konuşması yaptı.
Konuşmasında Rektör Karakaya, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2021 yılının Ahi Evran Yılı kabul edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. 
Ahi Evran’ın Ahilik Teşkilatının kurucusu olduğunu ve bu teşkilatın yüzyıllar öncesinden kaliteli insan yetiştiren bir öğreti topluluğu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, günümüzde de bu anlayışı devam ettirmek için tüm kurumların, sivil toplum örgütlerinin ve esnafların çalışmalar yapması gerektiğini kaydetti. 
Ahi Evran’ın hayat felsefesinin bin yıllık medeniyetimiz için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bin yıllık medeniyete damgasını vurmuş önemli şahsiyetlerin yürüdükleri yolda yürümek gerektiğini ve Ahi Evran’ın mirasına sahip çıkarak yeniden büyük bir Türkiye için çalışmak gerektiğini anlattı. 
Bu yıl birincisi düzenlenen Ahi Evran Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresine Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyleyen Rektör Karakaya, kongrenin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.
Çevrim içi gerçekleşen kongrenin ardından İktisadi Ekonomik Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Dr. Mustafa Latif Emek ve beraberindekiler, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya da eşlik etti.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile birlikte Birinci Ahi Evran Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresini gerçekleştiriyor olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen İktisadi Ekonomik Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Dr. Mustafa Latif Emek, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin araştıran, geliştiren, üreten bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, Birinci Ahi Evran Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresine ev sahipliği yapıyor olmaktan mutlu olduğunu belirtti.
Ahi Evran’ın araştırılması ve anlatılması gereken önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bu tür etkinlik, sempozyum ve kongrelere her zaman destek verdiğini söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İktisadi Ekonomik Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Dr. Mustafa Latif Emek ve beraberindekilere teşekkür etti.
Ziyaretin ardından İktisadi Ekonomik Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Dr. Mustafa Latif Emek, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya destek ve katılımlarından dolayı plâket verdi. (HABER MERKEZİ)