Rektör Karakaya Kayseri Üniversitesi akademik dönem açış dersinde konuştu:

’’Ahi Evran-ı Veli önemli bir 
filozof, fikir ve dava adamı’’

Kayseri Üniversitesi 2021-2022 Akademik Dönemi Açış Dersi etkinliği düzenledi. 13 Ekim 2021 tarihinde Kayseri Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, yüz yüze eğitimin yeniden başlaması nedeniyle öğrencilerle bu tür etkinliklerde salonlarda yeniden beraber olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti ve düzenlenen etkinliğe katılım sağlayan herkese teşekkür etti.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise konuşmasında yaklaşık 6000 yıl öncesine dayalı tarihi geçmişe sahip olan Kayseri’nin, Makarr-ı Ulema ve Makarr-ı Evliya yani âlimler şehri ve evliyalar şehri olarak bilindiğini hatırlattı ve geçmişten günümüze Kayseri Üniversitesinin fiziki gelişimi hakkında bilgiler verdi.
Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya “Ahilik Değerleri ile Günümüzü Anlamak” konulu açış dersinde Anadolu’da ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran’ı anlattı. Rektör Karakaya, “Ahi Evran, devrin ünlü âlimlerinden dersler almış, iyi bir eğitim görmüş bir âlimdir. Ahi Evran-ı Veli, Ahilik teşkilatının kuruculuğu dışında devrinin önemli bir filozofu, fikir ve dava adamı olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.
Ahiliğin bir düzenin, nizamın, intizamın adı olduğunu belirten Rektör Karakaya, ahilik öğretisinin iyi bir esnaf ve iyi bir insan olmayı tarif ettiğini söyledi. Karakaya, Ahiliğin dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın hayata aksetmesi olduğunu anımsatarak sözlerini tamamladı.
Kayseri 2021 Yılı Ahisi, İşadamı ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar da “Yaşayan Ahi” konulu açış dersinde Kayseri’de yükseköğretimin başlangıcı ve o dönem Kayseri’de yükseköğretim için yapılanlar hakkında bilgiler verdi.
Açış dersinin ardından Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa verdiği “Ahilik Değerleri ile Günümüzü Anlamak” konulu açış dersinden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür ederek plaket takdimi yaptı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi. (HABER MERKEZİ)