KIRŞEHİR’DE üniversite gençliğine sunduğu yüksek standarttaki eğitimiyle tercih edilen üniversiteler arasında yer alan Ahi Evran Üniversitesi, faaliyetleriyle de gençliğin üniversite hayatını zenginleştiriyor.
Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü, Bağbaşı Yerleşkesi’nde hızla devam eden eğitim yapılarıyla eksiklikleri tek tek giderirken, tercih edilen üniversiteler arasında yer alma noktasında yoğun faaliyette bulunuyor.
Yürütülen faaliyetleri değerlendiren Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Genç ve dinamik bir yapıyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, akademik ve idari çalışmalarda yüksek kaliteyi hedefleyerek eğitim-öğretim, bilim, teknoloji, kültür ve sanat faaliyetleriyle ulusal ve uluslararası eğitim alanında öncelikli olarak tercih edilen üniversiteler arasında yerini alabilmek için faaliyetlerini hızla sürdürmektedir. Üniversitemiz; devam eden sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetleri, yeni yatırım projeleri, yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerle işbirliği anlaşmaları, toplumsal ve sosyal projeler ile kısa sürede büyüyen, gelişen ve bulunduğu bölgeye katkılar sağlayan önemli bir eğitim kurumu haline gelmiştir. Gerçekleştirmekte olduğumuz tüm yeni yatırım ve faaliyetlerimizle, hedeflediğimiz vizyona ulaşma yolundaki çalışmalarımızı özveri ve azimle devam ettirmekteyiz” dedi.
Ahi Evran Üniversitesi’nde bütçe doğrultusunda eksik donanımlar giderilmeye çalışılırken, Ocak-Haziran 2017 döneminde bütçe imkânları dâhilinde öncelikli ihtiyaçlar göz önüne alınarak, kaynakların etkili ve verimli kullanılması da sağlandı.

Belirlenen hedef doğrultusunda Ahi Evran Üniversitesi’nde peyzaj ve çevre düzenlemesi, hizmet için gerekli araç-gereç ve donanım, 2017 yılı Ocak-Haziran döneminde Merkez Kütüphaneye bağış ve satın alma yoluyla gelen 2610 adet basılı yayın kayıt altına alınması gibi çalışmalarla eğitim-öğretim destekleniyor.

TÜBİTAK ve BAP, TAGEM tarafından desteklenen projelerin çalışmalarına Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulmuş olan 12 laboratuvar ve uygulama alanlarında çalışmalara devam edilirken, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan 5 proje Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Merkezince desteklenen projeler de devam ediyor.
Ahi Evran Üniversitesi’nde 2017 yılı 6 ayında 7 adet konferans, 1 adet seminer, 4 adet çeşitli illere gezi, 1 adet sempozyum, 4 adet söyleşi ve 2 adet şiir dinletisi gibi önemli etkinliklere imza atıldı.
(HABER: GÜLNAZ CEYLAN)