Ahi Evran Adalet Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün video konferanstan katılımıyla gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı ve Adalet Bakanımızın katılımlarıyla 17 ilimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen açılış programının İzmir-Foça’daki merkezine bağlanan Vali İbrahim Akın, Ahi Evran Adalet Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili bilgiler verdi.

Amaçlarının hükümlüleri topluma yeniden kazandırmak olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Burada kursiyerlere mobilya, metal ve makine teknolojileri, tarım, hayvan yetiştiriciliği ve hayvan sağlığı ile yiyecek-içecek gibi çeşitli alanlarda eğitim-öğretim verilecek. Mesleki ve teknik kurslarda başarılı olan kursiyerlere kalfalık ve ustalık belgesi verilerek onlara istihdam sağlanmış olacak. Açılışını gerçekleştirdiğimiz merkezlerin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Diğer illerin Valileri ile Cumhuriyet Başsavcılarının da programa canlı bağlantı yoluyla katılarak bilgiler verdiği açılış programı illerin aynı anda kurdele kesmesi ile sona erdi.

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Eğitim ve Öğretim İş Birliği Protokolü” kapsamında ilimizde hayata geçirilen Ahi Evran Adalet Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılış programına Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Baro Başkanı Onur Çanta, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Açık Cezaevi Müdürü Temel Göğüş ile ilgili birim amirleri katıldı. (HABER MERKEZİ)