KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk: “Kırşehir’e adanan bir ömür; Ahiliğe adanmış bir hayat… Esnaf ve sanatkara hizmet için feda edilmiş bir yaşamdır Mustafa Karagüllü…”

Kırşehir Esnaf Teşkilâtını kurarak yarım asırdan fazla bir süre başkanlığını yürüten, Ahilik Kültürünün tanıtılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük çabaları bulunan ve yaptığı hizmetlerle hiçbir zaman unutulmayacak “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü’yü iki yıl önce kaybetmiştik.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü'nün aramızdan ayrılarak ebedî hayata intikal edişinin 2. Yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.
“Ahi Baba” Karagüllü’yü hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, yayınladığı anma mesajında şunları ifade etti:
“Kırşehir’de ömrünü Ahi Evran-ı Veli’nin hayatı ve felsefesinin yayılmasına adayan ve 17 mayıs 2018 tarihinde 90 yaşında aramızdan ayrılan “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü’nün, şehrimizin efsanesinin aramızdan ayrılışının 2. yıl dönümünde saygı, sevgi ve hasretle anıyoruz.
“İnsanların ayrışmadan tanış olması gerektiğini savunan, yıllarca ahilik kültürüne ve ahi esnafına hizmet veren, hiç bir gününü, hiç bir saatini aksatmadan işinin başına gelen değerli büyüğümüz, abimiz, pirimiz Karagüllü başkanımızın yokluğunu derin üzüntüyle yaşamaktayız. Biliyoruz ki yıllar geçse dahi ne Kırşehir ne de biz Kırşehir' liler onun yokluğuna alışamayacağız.
Teşkilatımız ve bizler için Mustafa Karagüllü Birliğimiz ve Kooperatifimizin kurucusu olmaktan çok daha fazlasıydı. Sevgi dolu bir ağabey, gerçek vefalı bir arkadaş, ülkesine aşık bir vatandaş, aydın, vizyoner bir yönetici ve çalışanlarına güç veren ve her zaman destekleyen bir liderdi. Kalbi vicdanı büyük, alçak gönüllü bir insandı. Hayata karşı pozitif bakış açısı, yüksek hoşgörüsü ile bizlere büyük bir örnekti. Ahiliği her platformda en güzel şekilde anlatan tanıtan bir Ahi idi.
“Kırşehir’e adanan bir ömür; Ahiliğe adanmış bir hayat… Esnaf ve sanatkara hizmet için feda edilmiş bir yaşamdır Mustafa Karagüllü…
“Onun için Kırşehir; ona Ahi Baba unvanını verdi. Ahi Baba olmak zor iş. Ahi Baba kalmak daha da zor… Ahiliğin kutsallığı kadar, Ahi Baba olabilmenin sorumluluğu, yükü, özverisi var. İşte bu hizmet aşkı, çalışma azmi, fedakârlık, bu dürüstlük, bu hoşgörü, bu iyi niyet ona Ahi Baba olma ve son nefesine kadar Ahi Baba kalabilme onurunu vermiştir.
“Kırşehir tarihinde derin izler bırakan, hoşgörü ve sevgi kültürünü kente egemen olmasına inatla ve ısrarla emek veren Ahi Babamız için bu yıl yıllarca hizmet verdiği teşkilat binasının, Esnaf Sarayı’nın bulunduğu sokağın ismi kendisine atfedilmiş olup, açılışı yıldönümünde yapılacaktı. Ancak bildiğiniz ve hepimizin de yaşadığı ve yaşamakta olduğumuz covid 19 ( koronavirüs ) salgını sebebiyle sokağın açılışını Allah kısmet ederse bu yıl gerçekleştireceğimiz Ahilik Haftası etkinlikleri içerisine dahil edilmiştir. İnşallah Ahilik bayramımızın ve pirimizin şanına yakışacak şekilde bir açılış ve kutlama düzenleyeceğiz.
İki yıl evvel ebedi yolculuğa uğurladığımız değerli büyüğümüz Mustafa Karagüllü' nün ruhuna hediye edilmek üzere hatim indiriyoruz, 17 Mayıs 2020 pazar günü ise Kırşehir esnaf teşkilatı yöneticilerinin katılımları kabri başında kuran-ı kerim okutacağız. Allah okunan hatmi şerifi, asri şerifi ve okunacak olan kuran-ı kerim ile duaları kabul eylesin inşallah. Bu duygular içerisinde Başkanımızı saygıyla anıyoruz. Mekanın cennet olsun, nurlar içinde uyu Ahi Baba.” (HABER: BEYHAN BALLI)