Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afet Farkındalık Eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.
İl AFAD Müdürlüğü tarafından, Bölge Yatılı Kuran Kursu, Hacı Ali Yüksel Cihan Camisi Kuran Kursu, Hacı Said Safiye Akçakaya Kız Kuran Kursu, Hatice Hatun Kız Kuran Kursu ve Hz. Osman Zinnureyn Kuran Kursu öğrencilerine, afet farkındalık eğitimi verildi.
"2021 Afet Farkındalık Eğitim Yılı" faaliyetleri kapsamında kuran kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimlerde;  afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi, yaşam çevremizdeki riskler, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları, deprem, yangın, çığ, heyelan, sel, gönüllülük sistemi,  afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası konuları anlatıldı. Eğitim sonrası öğrencilerin seviyelerine uygun olan broşür, afet farkındalık el kitabı, boyama kitabı, yapboz vb. bilgilendirici ve eğitici materyaller hediye olarak dağıtıldı. Afet öncesi, sırası ve sonrasında ortaya çıkan kayıpları azaltmak ve afetlere karşı daha dirençli bir toplum oluşturmak amacıyla eğitimler devam ediyor.
Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün Afet Farkındalık Eğitimlerini önümüzdeki süreçte de artarak devam edeceği öğrenildi.  (HABER MERKEZİ)