Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Arş. Gör Dr. Raziye Sancar’ın yürütücüsü olduğu “Dijital Dünyada Siber Kimlik Farkındalığı Eğitimi II” isimli proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ikinci kez kabul edildi. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2237-A Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında yürütülüyor.

TÜBİTAK 2237-A kapsamında ikinci kez desteklenen “Dijital Dünyada Siber Kimlik Farkındalığı Eğitimi II” etkinliği Arş. Gör. Dr. Raziye Sancar’ın yürütücülüğünde 19-23 Eylül 2022 tarihlerinde ve çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyor.

Etkinlik kapsamında; okul psikolojik danışmanı adaylarının siber kimlik, bağımlılık ve zorbalık konularında derinlemesine bilgi kazanmaları ve edindikleri bu bilgileri öğrencilerine, meslektaşlarına ve velilere aktarabilmeleri için uygun dijital teknolojiyi etkili, verimli ve çekici biçimde kullanabilme becerileri geliştirmeleri amaçlanıyor.

Ekinliğe Türkiye Genelinde 55 farklı üniversiteden 500’den fazla başvuru yapıldı ve katılımcılar her bir üniversiteyi temsil edecek biçimde seçildi. Proje aynı zamanda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Türkiye genelinde tanıtılmasına ve yeni iş birliklerinin desteklenmesine de katkı sağlıyor.

“Dijital Dünyada Siber Kimlik Farkındalığı Eğitimi II” isimli projede; Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ebru Kuşçu, Gazi Antep Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Tanrıkulu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Funda Barutçu Yıldırım ve Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Deniz Atal araştırmacı olarak yer alıyor. (HABER MERKEZİ)