Rektör Karakaya’dan YKS açıklaması:
“ADAYLAR VE GÖREVLİLER İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI”
2020-2021 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilebilmeleri amacıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 45. maddesi kapsamında Yükseköğretim Kurulunca belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda uygulanacak.
REKTÖR KARAKAYA: “ADAYLAR VE GÖREVLİLER İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI”
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite adayı öğrencilerin uzun soluklu bir sürecin sonuna geldiklerini anlatarak hafta sonu yapılacak olan sınavda başarılı olmaları temennisinde bulundu.
Rektör Karakaya, sınava girecek öğrenciler için tüm gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Öğrencilerin hem geleceklerini belirleyen sınava ilişkin hem de sağlıkları ile ilgili olarak tüm tedbirlerin titizlikle alındığını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kapılarının gelecek hayali kuran tüm öğrencilere açık olduğunu söyledi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalitesiyle öncü, projeleriyle marka ve akademik başarısıyla bölgesinde lider bir üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Karakaya, ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan gençleri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ailesinin birer ferdi olarak görmekten mutluluk duyacaklarını kaydetti.
REKTÖR KARAKAYA SINAVA KATILACAK ADAYLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Sınava ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, YKS’nin 3 oturumlu bir sınav olduğunu ve adayların Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmalarının zorunlu, diğer oturumların ise isteğe bağlı olduğunu söyledi. Rektör Karakaya, 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavına Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon 500 bin adayın başvurmuş olup ilimizden sınava girecek aday sayısının ise 7 bin 694 olduğunu açıkladı.
Rektör Karakaya ayrıca sınava ilişkin şu bilgileri de paylaştı:
“27 Haziran 2020 tarihinde saat 10:15’de başlayıp 165 dakika sürecek olan 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 7 bin 694 aday, 28 Haziran 2020 tarihinde saat 10:15’de başlayıp 180 dakika sürecek olan 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 5 bin 589 aday, 28 Haziran 2020 tarihinde saat 15:45’de başlayıp 120 dakika sürecek olan 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 336 adayın katılımıyla gerçekleştirilecektir. 27 Haziran 2020 tarihinde yapılacak TYT sınavı 30 binada, 28 Haziran 2020 tarihinde yapılacak AYT sınavı 24 binada, 28 Haziran 2020 Pazar öğleden sonra yapılacak YDT sınavı ise 4 binada yapılacaktır.”
REKTÖR KARAKAYA ADAYLAR VE GÖREVLİLER İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ AÇIKLADI
ÖSYM tarafından yayımlanan “Adayların ve Görevlilerin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uyarınca sınav sabahı adayların kimlik kontrollerinin yapılmasının ardından güvenlik kontrolünden geçerek binalara alınacaklarını ifade eden Rektör Karakaya, ÖSYM tarafından Pandemi Dönemi Sınav Uygulaması kapsamında adaylar ve görevliler için alınan önlemleri anlattı.
Adaylar ve görevliler için her binaya sınav evrakı ile birlikte üzerinde bina etiketi bulunan karton kutu/kutular içinde koruyucu önlem amaçlı malzemeler gönderileceğini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti:
“Her bir adaya bir adet maske ve bir adet dezenfektan mendil, her bir görevliye ise bir adet maske, bir çift eldiven ve bir adet dezenfektan mendil verilecektir. Sınav binalarına yanında sadece Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı (veya süresi geçerli pasaport) olan adaylar alınacaktır.”
Adayların sınav binasına en geç sınav başlama saatinden 15 dakika öncesinde giriş yapılması gerektiğine özellikle dikkat çeken Rektör Karakaya, sınavların sorunsuz bir şekilde tamamlanması temennisinde bulundu. (HABER MERKEZİ)