KIRŞEHİR Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı ile üniversiteye girişte ikinci basamak sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) giren öğrencilere danışmanlık hizmeti veriliyor.Ortak sınavlar ve ÖSYM ile ilgili Kırşehir Merkez ve ilçelerinde Tercih Danışma Merkezleri belirlendi.

Tercih danışmanlığı yapılacak merkezlerin 43 tanesi ortak sınavlarda danışmanlık hizmeti verecek. 

Merkez Kuruağı, Değirmenkaşı, Y.Homurlu, -Karahıdır, Dulkadirli, Göllü köylerine TEV Zehra Garring-Sıdıklı Toklumen Ortaokulu’nda ortak sınavlar için Mobil Tercih Danışmanlığı hizmeti verilecek.Ortak sınavlar için Tercih Danışma Merkezi olarak hizmet verecek okullar şöyle:

“Merkez Muharrem Sayan Ortaokulu, Sebahat Osman Yalçınkaya Ortaokulu, Muzaffer Mermer Ortaokulu, Necatibey Ortaokulu, Sırrı Kardeş Ortaokulu, Dr. Ulucan Dayan Ortaokulu, Şehit Ramazan Donat Ortaokulu (Özbağ), TOKİ Ortaokulu (Güneykent), Yüceer Ortaokulu, Cacabey Ortaokulu, Yunus Emre Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, 24 Aralık Atatürk Ortaokulu, Aşıkpaşa Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, 23 Nisan İMKB Ortaokulu, Merkez İmam-Hatip Ortaokulu, Prof. Erol Güngör Ortaokulu, Yeşilyurt Mustafa Bozkurt Ortaokulu, Akpınar B.Abdiuşağı Ş.Er Adem Erdaş İlk/Orta; Çiçekdağı Şehit Öğretmen Bayram Tekin Ortaokulu, Çiçekdağı Köseli İmam Hatip Ortaokulu, Çiçekdağı Merkez Anaokulu, Çiçekdağı Köseli İmam Hatip Ortaokulu, Çiçekdağı Cumhuriyet Ortaokulu; Kaman Şehit Bayram Kara OrtaokuluKaman Melikşah Ortaokulu, Kaman Atatürk Ortaokulu, Kaman Yenihayat Ortaokulu, Kaman Çağırkan Hacı Meşhude Yılmaz Ortaokulu, Kaman Ömerhacılı Şehit Nurettin Aslan Ortaokulu, Kaman Demirli Ortaokulu, Kaman Kurancılı Ortaokulu, Kaman Kaman İmam Hatip Ortaokulu, Kaman İsahocalı Selamoğlu Ortaokulu, Kaman Hamit Şehit Er Vemin Doğan Ortaokulu, Kaman Kargınyenice Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Kaman Savcılı Ortaokulu, Mucur Şöha Hürriyet Ortaokulu, Mucur Fatih Ortaokulu, Mucur Şehit Polis Gökhan Ünaldı İmam Hatip Ort., Mucur Kızıldağ Yeniyapan ŞMK İmam Hatip Ort., Mucur Kurugöl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu.”

ÖSYS tercihleri için danışmanlık hizmeti verecek okullar ise şöyle:

“Merkez Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Durdu M. Maşraf Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi,  Fatma M. M. Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi , Merkez Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi, Hayriye Kımçak Anadolu Lisesi , İMKB 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kırşehir Ahi Evran Anadolu lisesi, Kırşehir Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Kırşehir Lisesi, Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesi, Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kırşehir Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi, Kırşehir Osman Yalçınkaya Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi, Sıddık Demir Anadolu Lisesi, TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kırşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Yusuf Demir Bilim ve Sanat Merkezi, Kırşehir Halk Eğitim Merkezi; Akpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi; Çiçekdağı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Çiçekdağı Anadolu Lisesi, Çiçekdağı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi; Boztepe Çok Programlı Anadolu Lisesi, Boztepe Gazi Osman Öztürk Ortaokulu, Akçakent Şeyh Şamil Ortaokul; Kaman Türk Telekom Osman Kulaksız Mes.Tek.And. Lisesi, Kaman Fatma Bacı Mesleki ve Teknik And. Lisesi, Kaman 15 Temmuz Şehitleri And Lisesi, Kaman Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kaman Mesleki ve Teknik And. Lisesi , Kaman İbn-i Sina Mesleki ve Teknik And. Lisesi, Kaman Şehit Deniz Kaya Mes.Tek.And. Lisesi, Kaman Şehit Gökhan Yıldırım Anadolu Lisesi, Kaman İMKB Fen Lisesi; Mucur Anadolu Lisesi, Mucur Şeyh Edebali Anadolu Lisesi , Mucur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mucur Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mucur Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi.” (HABER: GÜLNAZ CEYLAN)