Kırşehir Valiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan değerlendirmeler doğrultusunda 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca Kırşehir il genelinde 15.04.2021 tarihinden itibaren uygulanmak üzere eğitim kurumlarında; 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademelerde, 15 Nisan'dan itibaren uzaktan eğitime geçileceğini bildirdi.
Kırşehir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde uygulanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılan değerlendirmeler sonucunda, yüz yüze eğitimden, uzaktan eğitime geçiş konusunda bazı yeni kararların alındığı hatırlatıldı.
Bu çerçevede ilkokullarda, ortaokullarda (8. sınıflar hariç) ve liselerde (12. sınıflar hariç) tüm sınıf düzeylerinde tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Koronavirüs (Covid19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler; Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda belirlenerek uygulamaya geçirilmektedir.
“Gelinen aşamada mutasyona uğrayan Covid19 virüsünün dünya genelinde hastalığın yayılımını artırdığı, ülkemizde de özellikle İngiltere varyantı sebebiyle günlük vaka, yoğun bakım ve entübe hasta sayılarında artış yaşandığı kamuoyunun malumudur.
“Bu çerçevede 13.04.2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan değerlendirmeler doğrultusunda 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca İlimiz genelinde 15.04.2021 tarihinden itibaren uygulanmak üzere eğitim kurumlarında;
“1- İlkokullarda tüm sınıf düzeylerinde tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine,
“2- Ortaokulların tüm sınıf düzeylerinde (8. Sınıflar hariç) tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine,
“3- Liselerin tüm sınıf düzeylerinde (12. Sınıflar hariç) tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine,
“4- 8. ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime devam etmelerine,
“5- 8. ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarına Cumartesi ve Pazar günleri de dahil devam edilmesine,
6- Okul öncesi eğitim kurumlarının mevcut şekilde yüz yüze eğitime devam etmelerine,
“Oybirliği ile karar verildi.” (HABER: NECLA BAĞCI)