Koronavirüs nedeniyle Mart ayından bu yana doğru dürüst okula gidemeyen ve uzaktan eğitim alan öğrenciler 31 Aralık 2020 tarihine kadar yine okula gidemeyecek.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.
Son aylarda artan koronavirüs vakaları eğitimi de etkiledi. Kabine toplantısı sonrası yeni tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek” dedi.
Erdoğan’ın yaptığı açıklamadan kısa bir süre sonra da Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni bir duyuru geldi. Bakanlık, Resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğini belirtti.
Koronavirüs salgını sonrası ara verilen yüz yüze eğitim süreci 21 Eylül’de yeniden kademeli olarak başlarken, 16 Kasım’da ara tatile giren okulların 23 Kasım’da yeniden açılması planlanıyordu. Alınan son kararla birlikte Kırşehir’de haftada iki gün okula giden öğrenciler bu kararla birlikte 31 Aralık 2020 tarihine kadar okul yerine uzaktan eğitim almaya devam edecekler.
Bu arada Kırşehir’de hafta kurslarına ya da dershaneye giden öğrencilerin sokağa çıkma yasağı ile birlikte gidemeyecekleri öğrenilirken, dershanelerin ve özel eğitim kurumlarının bu kararla birlikte nasıl bir çalışma yapacakları önümüzdeki günlerde netleşecek.  (HABER: BEYHAN BALLI)