Gerek ülkemizde, gerekse Kırşehir’de yazılacak o kadar çok konu var ki! yazmakla bitmez. Ama bugün değişiklik olsun diye çok önemli bir konuya “ DUVAR DİBİ ÜNİVERSİTELERİ MEZUNLARINA" değinmek istiyorum.
Evet yanlış anlamadınız konumuz “ Duvar Dibi Üniversiteleri Mezunları".  Normalde duvar dibi üniversiteleri yeni üniversiteler olmayıp, geçmişi çok eskilere dayanan çok sayıda mezun veren üniversitelerdir. Bu üniversiteler sokaklarda, mahallelerde, caddelerde, kahvelerde, köylerde rahatlıkla kurulabilir. Şu an sizler farkında değilsiniz ama Kırşehir’de yüz binlerce duvar dibi üniversiteleri , bir o kadarda mezunları vardır.
Duvar dibi üniversitesi mezunları okumadan alim, yazmadan katip olurlar, Allah nazardan esirgesin mezun olanlar çok yönlü eğitim aldıklarından anlamadıkları alan, bilmedikleri konu yoktur.
Bunlara bir yetki verilirse ülkemizin doğusunda kırk yıldır bitirilemeyen terörü anında bitirirler, hayat pahalılığına son vererek insanların refah içerisinde yaşamalarını sağlarlar.
Örneğin duvar dibi üniversitesinden mezun olmuş bir kişiyi getirin Kırşehir Belediye Başkanı yapın; bakın, görün hizmeti Kırşehir bunun gibi bir Kırşehir daha olur.
Başka bir duvar dibi üniversitesi mezununu getirin Kırşehir Valisi yapın; bakın, görün köyünden, kasabasına ve merkezine kadar Kırşehir’deki yatırımları, gelişmişliği, kalkınmayı. Kırşehir adeta Paris olur. Daha önce göreve getirilmediklerine pişman olursunuz.
Bu üniversitelerde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde olduğu gibi bina, kampüs, yurt ve sosyal tesisler şartı aranmaz, yatırımlar yapılmaz, öğretim üyeleri ve personeli bulunmaz, rektörü ve hocaları yoktur, sınavla girilmez, yaş sınırı yoktur. Duvar dibi üniversitesini bitirenler 40-50 yaşları arasında Yardımcı Doçent, 50-60 yaşları arasında Doçent, 60-70 yaşları arasında Profesör ve 70 yaşından sonrada Ordinaryüs Profesör olurlar. Duvar dibi üniversitesine girmek için göz, ağız, dil ve kulak yeterlidir. Bu özelliklere sahip olan herkes üniversiteye girebilirler. Bu üniversitenin eğitimi o kadar pratiktir ki 1980 öncesi kuluçkadan yumurta çıkarır gibi kırk gün okuyarak öğretmen olanlar dahi bu üniversiteyi bitirenlerden çok okumuşlardır.
Duvar dibi üniversitesini bitirenlerin görev yapacağı valilik, belediye, hastane, adliye, güvenlik v.b gibi kurumsal binaları yoktur. Bunlar hizmetlerini hafta sonu ve resmi tatiller olmaksızın yedi gün, yirmi dört saat çalışarak verirler, maşallah hiç yorulmak bilmezler. Hizmetlerini yaz mevsiminde duvar gölgesinde, kış mevsiminde güneş alan duvar diplerinde verirler. Araç ve gereç olarak altlarında bir minder veya sandalye, ağızlarında sakız veya sigara, ellerinde tespih yeterlidir.
Duvar dibi üniversitelerinin günümüzdeki üniversiteler gibi ayrı ayrı fakülteleri yoktur. Duvar dibi üniversitesi mezunları üniversitede tıp, hukuk, siyaset, mühendislik, tarım, ekonomi, din eğitimi veren bir çok fakülteyi aynı anda bitirdiklerinden çeşitli branşlarda hizmet vermektedirler.
Örnek olarak duvar dibi üniversitesini bitirerek doktor olanlar, günümüzün son teknolojiyle donatılmış üniversitelerinden mezun olan doktorlarından pratiktir ve elleri çabuktur. Günümüz doktorları tahlillerle, MR’larla, röntgenlerle, ultrasonlarla tedavi ederek ameliyat için ancak karar verirlerken, duvar dibi doktorlarımız tahlil yapmadan, filmler çekmeden tedavi vermekte ve ameliyat yapmaktadırlar. Bel fıtıklarını ve kırık çıkıkları anında tedavi etmektedirler. Duvar dibi üniversitesi doktorlarına göre günümüzün doktorları kasaptır, ameliyata gerek olmayan hastaları gereksiz yere ameliyat etmektedirler. Günümüzün doktorları bir hastaya rejim vererek et yemeyeceksin, sigara içmeyeceksin, alkol almayacaksın derken , duvar dibi üniversitesi doktorları “Sana et yeme, sigara içme diyen doktor kendisi et yemiyor mu, sigara içmiyor mu ? Sen doktora bakma et yiyerek ölmüş var mı ? Sen bol, bol et ye, içkiyle sigarayı içende ölüyor içmeyende ölüyor onun için içkini de iç, sigaranı da iç " şeklinde konuşarak karşı bir tedavi verirler.
Eğer yakında sağlık okuyan bir duvar dibi üniversitesi mezunlarından biri çıkıp, dünya ve ülkemiz insanlığının başına bela olan korona virüsten dolayı aşıyı bulduk diyerek basın açıklaması yaparsa şaşırmayın.
Duvar dibi üniversitesini bitirerek avukat, hakim ve savcı olanlar günümüzün hukukçuları gibi mahkemeleri aylar ve yıllar sonra bitirmezler, keşif yapmazlar, evraklarla, kağıtlarla, dosyalarla, pullarla, icralarla uğraşmazlar, mahkemelerinde şahide, mübaşire, kararları yazan katibe gerek görmezler mahkemeyi anında bitirerek karar verirler, ya tahliye veya idam cezası idam da anında yerine getirilir.
Duvar dibi üniversitesini bitirerek din adamı olanlar diğer bir tabirle kendilerini Şeyhül İslam ilan edenler, Kuran-ı Kerim’e, Peygamber efendimizin sünnetine ve hadislerine bakmadan, Devletin Diyanet İşleri Başkanlığını ve bu konuda çok iyi eğitim almış din adamlarını bir tarafa bırakarak fetva verirler. Şeyhül İslam olan bu insanlara göre sol elle yemek yemek şeytanidir, kadının sesinin duyulması, dışarıya çıkması, okuması, çalışması, saçını kestirmesi günahtır.
Duvar dibi üniversitesini bitirerek ekonomiden anlayanlar hayat pahalılığı ve enflasyonu hemen bitirirler, halkın refah düzeyini yükseltirler, işsizlere iş bulurlar, hatta son günlerde tırmanışa geçerek yükselen EURO – DOLAR ve ALTIN fiyatlarını düşürerek Türkiye’ yi bir anda cennet ülke haline getirirler.
Duvar dibi üniversitesini bitirerek İç İşleri Bakanı, General, Emniyet Müdürü ve terör uzmanı olanlar terör olaylarını tek kurşun atmadan ve bir tek kayıp vermeden anında bitirerek bir daha can kaybının olmamasını sağlayarak halkın huzur ve güvenini sağlarlar.
Evet bugün değişik bir konuyu “ Duvar Dibi Üniversitesi Mezunlarını “ gündeme getirdim, ben yazarken keyif aldım, inşallah sizlerde okurken keyif almışsınızdır. UNUTULMAMALIDIR Kİ ! YARIM DOKTOR CANDAN, YARIM HOCA DİNDEN EDER...