Kaman’da hayatını kaybeden Japon bilim insanı Dr. Sachihiro Omura’yı Kırşehir Çiğdem Gazetesi ve Kırşehir Çiğdem Haber Portalı olarak sevenlerine sorduk.

Kaman Kalehöyük kazılarına ömrünü adayan Japon bilim insanı Dr. Sachihiro Omura 20 Mayıs 2025 tarihinde Kaman Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Ani bir şekilde hayatını kaybeden Dr. Sachihiro Omura için 22 Mayıs 2025 tarihinde ömrünü adadığı Kaman’da tören düzenlenerek Ankara’ya uğurlandı. Sevenlerinin gözyaşlarını tutamadığı törende mikrofonumuzu senelerdir birlikte çalıştığı kişilere uzattık.

“Çok faydalı bir insandı”

Çağırkan köyünde birçok kişinin Dr. Sachihiro Omura sayesinde emekli olduğunu ifade eden Salim Yılmaz, “Omura bey çok iyi bir insandı. Buralarda bütün emekleri. 2004’te geldim ben buraya bu binaların ilk temelini attım. Kalfa olarak geldim. İşte 20 senedir buradayım. Gerçekten çok faydalı bir insandı. Hem burada hem de memleket içinde çok faydalı bir insandı. Burada köydeki çalışan insanların hepsi oradan emekli olma. Her zaman bizi sever, sayardı. Biz de onu çok severdik.” diye konuştu.

Kırşehir basın camiasının sevilen ismi Mesut Dalkılıç'ın kızı dünyaevine girdi
Kırşehir basın camiasının sevilen ismi Mesut Dalkılıç'ın kızı dünyaevine girdi
İçeriği Görüntüle

Dr. Sachihiro Omura’nın Ardında Bıraktıkları2

“Memlekete sahip çıkardı”

40 senedir birlikte çalıştığını ifade eden başka bir işçi ise “Ben 40 senedir Omura bey ile çalışıyorum. Hiç yanlış bir hareketini görmedim. İnsandan çok değerli, çok değerli bir insandı. Memlekete sahip çıkardı. Severdi. Yabancı araçları görünce çok kızardı. ‘şuna bak ne kadar yabancı araç var kendiniz niye yapmıyorsunuz” diye kızardı.” dedi.

Muhabir: Gurbet Erul