Zeytinliklerin madenciliğe açılmasının önünü açan yasa tasarısına karşı köylüler mücadelesini sürdürüyor. Maden Yasası Değişikliğinin geri çekilmesi için protestolarına devam eden vatandaşlar Ankara’da Cemal Süreya Parkı’nda bir araya geldi. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Maden Yasası Değişikliğine ilişkin düzenlenen eyleme katılarak destek verdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen çiftçiler “Köylü Kürsüsü” adı verilen alanda toplandı. Yasaya tepki gösteren çiftçiler kürsüde zeytinlerden buğdaya, mercimekten sarımsağa kadar çeşitli ürünler sergiledi.

Başkan Ekicioğlu“Toprağımıza, Havamıza, Ağaçlarımıza, Suyumuza Dokunmayın!4

Öğrencilere trafik eğitimi verildi
Öğrencilere trafik eğitimi verildi
İçeriği Görüntüle

“Toprağımızı, suyumuzu madene vermek istemiyoruz”

Cemal Süreya Parkı’nda gerçekleşen eylemde yasanın geri çekilme çağrısında bulunarak zeytinliklerin madenciliğe açılmasının doğaya ve geçim kaynaklarına vereceği zararı anlattılar. “Toprağımızı, suyumuzu madene vermek istemiyoruz” sloganlarının yankılandığı parkta çiftçiler geçim kaynaklarına sahip çıktı.

Başkan Ekicioğlu“Toprağımıza, Havamıza, Ağaçlarımıza, Suyumuza Dokunmayın!”

Başkan Ekicioğlu “Toprağımıza, havamıza, ağaçlarımıza, suyumuza dokunmayın” ifadeleri ile “Köylü Kürsüsü”nde Türkiye’nin dört bir yanından gelen çiftçileri destekledi.

Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Başkan Ekicioğlu, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen çevre örgütleri ve gönüllüleriyle birlikte, Maden Yasası Değişikliğine ilişkin, TBMM Genel Kurul öncesi bir araya gelerek tepkimizi dile getirdik.” ifadelerini kullandı.

Başkan Ekicioğlu“Toprağımıza, Havamıza, Ağaçlarımıza, Suyumuza Dokunmayın!3

Muhabir: Gurbet ERUL