Tartışmasız ve her hangi bir şüphe götürmeyecek bir başarıyla seçimi kazanan, başta sayın Reisicumhur olmak üzere ekibini tebrik ederken, ülkemiz için hayırlı olsun.
Atalar ne söylemiş? “Bükemediğin eli öpeceksin” bu da bir erdemlik gösterisidir. Bu işi bilmeyenler neticede utanıp derhal meclisi terk etmesi ve hiç olmazsa fakir ve gittikçe fakirleşen halkın sırtında inmesi gerekir.
Aynı zamanda haram yememiş de olurlar. Hak edilmeyen paranın haram olduğunu söylüyorlar ya.
Türkiye dördüncü seçimde yine Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine, yönetim yetkisi verdi. Ak Parti Sayın Erdoğan’ın gayretleri ve tek başına seçimin nasıl kazanılacağını adeta bir ders niteliğinde bütün dünyaya gösterdi.
Görünen o dur ki ömrü vefa ettiği müddetçe direksiyonda olacağını da söyleyebiliriz.
Nedeni halk artık kuru ve gerçeklemeyecek vaatlere pek rağbet etmiyor. Bunu iyi bildiği için Reisicumhur yapamayacağı ve yapılamayacak vaatlerde bulunmadı. Rakip partilerin bol keseden halkın oyunu alma planları, inandırıcı olmadığı gibi Türkiye gerçeğine de tersti.
Geçmişe oranla daha bilinçlenen seçmen, her uzatılan muza kanmadı. Bazı arkadaşların, bozulan istikrar ve ekonominin tekrar rayına oturtulması, onu raydan çıkaranlar tarafından düzeltileceği inancını taşıması, seçim sonuçlarına yansıdı gibi yorumuna katılmamak elden değil. Birkaç şehirler hariç ve bunlardan bir tanesi de Kırşehir olmak üzere fazla bir oy kaybı yaşamadı.
Genel olarak AKP´nin başarısı, organize ve alt yapının çok iyi çalışması, başarının ana kilidi. Köy muhtarlarının ve yasin gurubu hanımların katkıları inkar edilemez. Bir gerçeği unutmamak gerekir.
Sayın Bahçeli’nin her ne kadar da desteğinin inkar edilemez boyutta olsa da, ittifakla hem kendi partisinin konumunu korurken, bütün tahminleri adeta ıskalayarak yeni sistemin hükümet ortağı durumuna geldi ve kilit parti koltuğuna oturdu.
Sayın Bahçeli’nin AKP ile ittifak kurarken, partinin artık bittiğini ve hatta barajı aşamayacağı, bazı araştırma guruplarının kesin olarak MHP´nin mizyonunu doldurduğu dile getiriliyordu. Artık yerli araştırma firmalarına hüzünlü para vermesinler siyasi partiler. Yabancı bir araştırma gurubu internet üzerinde araştırma yayınlandığında pek ihtimal verilmedi. Fakat çok az bir yanılma payıyla seçimlerin AKP yüzde 51.3’le neticeleneceğini yayınlamıştı. Pek ihtimal vermeyenlerin gerçek yanılanlar olduğunu sandık gösterdi.
Yeni sistemde gemleri eline alan Sayın Reisicumhurun geniş çaplı bir temizleme hareketine girişeceği şüphesiz beklenen bir hareket olacak. Elinde kabarık bir listenin olduğu şüphesiz.
Meclisin oluşumundan sonra merakla beklenen konunun biri de, MHP´nin nasıl bir tavır alacağı ve istenilen tavizlerin kabul görüp görmeyeceği, bekleyip görmek lazım. Kilit parti olarak yerini koruyan MHP kendi içerisinde şahinleri nasıl ikna edecek merak konusu.
Türkiye ile çalışan NATO ve BM´in nasıl bir tavır alacağı, kendilerinin hiç te hoşuna gitmeyen çıkışlarıyla okları üzerine çeken Recep Tayyip Erdoğan’a karşı nasıl bir tavır alacaklar? Ya Erdoğan’ın dile getirdiği gerçekleri ya kabul edecekler, yada Türkiye’yi gözden çıkaracaklar.
Türkiye gibi büyük bir pazara sahip olan ülkeyi gözden çıkaramayacakları için her hangi bir şekilde orta yolu bulacaklar veya bulmaya çalışacaklar. Bunları bekleyip görmek lazım. Yalnız Türkiye’nin fazla bekletilmeyecek sorunları var.
İnşallah en kısa zamanda halledilir ve 2023 yılına kadar gelecek zaman iyi değerlendirir.
24 Haziran seçimlerinde Kırşehir’den milletvekili seçilen Mustafa Kendirli ile Metin İlhan ile Kırşehirli olan ve Ankara’dan seçilen tüm milletvekillerimizi de kutluyor, Ankara’da tem yumruk olarak Kırşehir için birlikte çalışmalarını gönülden diliyorum.