Kırşehir’de acısıyla, tatlısıyla bir yılı geride bırakırken, bir yaş daha ihtiyarladık. Aklın kendisini tartmaya başladığı yani 10-15 yaşlarındayken, önümüzde Tanrı’nın bizlere verdiği ömrü yani 50-60 senenin göz açıp kapayıncaya kadar çabuk geçeceğini kimse hesaplayamazdı ve kimsede hesaplamadan fani dünyayı terk edip gitti.

Kırşehir’de acısıyla, tatlısıyla bir yılı geride bırakırken, bir yaş daha ihtiyarladık.
Aklın kendisini tartmaya başladığı yani 10-15 yaşlarındayken, önümüzde Tanrı’nın bizlere verdiği ömrü yani 50-60 senenin göz açıp kapayıncaya kadar çabuk geçeceğini kimse hesaplayamazdı ve kimsede hesaplamadan fani dünyayı terk edip gitti.
Kırşehir’de nice akrabalarım, dostlarım ve arkadaşlarım aramızdan ayrıldı, hatta unutulup gittiler.
Türkiye 2016 yılını çok badireli bir zaman olarak geride bırakıp 2017´ye merhaba derken bir önceki yılın problemlerini yeni yıla beraberinde taşıdı. Gelir dağılımında bütün dünyada yaşanan adaletsizliği ve dengesizliği Türk vatandaşı olarak biz de, kalmışsa orta sınıf olarak yaşadık ve sıkıntılar 2017 yılında da devam edecek.
Gelecek yıllarda da istenmeyen olumsuzluklar dada bir değişiklik olacağını beklemek hayalperestlik olur. Yeni yılımızda a´dan z´ye kadar hayatımızda lazım olacak her şeye zam var.
Türklerin Anadolu’ya ayak bastığından zamanımıza kadar geçen zamanlardan daha çok beka sorunu yaşayacağımız ve pek çok sürpriz olaylara şahit olacağımıza hazırlıklı olalım. Şehit cenazeleri yine aynı hızla gelmeye devam edecek ve dış güçlerin baskısı yine eksilmeyecek.
Dengesiz ve ARGE araştırması olmadan yapılan yatırımların bütün olumsuzluklarını topluma ciro etmek alışkanlığından bir türlü vazgeçemeyen yatırımcıların zararlarını yine 2017´de Türk toplumu yüklenecek.
Mesken fiyatlarının çıldırması, baba ve anneleri çeyiz fiyatlarının yıldırması, işsizliğin hayalleri öldürmesi gençlerin bir müddet daha kavuşamayacakları yıl olacak yeni yılımız. Arabalarını bir yeni modelle değiştiremeyen Kırşehir’deki yerli ralliciler, Hacı Murat ve Toros’a bir sene daha bakım yaptıracaklar.
Yeni yıl kutlamalarına, kesilen ve süslenen çam gölgesinde hindi kızartması tıkıştıran tuzu kurularımız, harcamalarını ürettikleri malların veya hizmetlerinin üstüne eklerken felekten bir gün olsa da çaldıkları zamanın tadını çıkaracaklar.
Yılbaşı ikramiyelerinde umduğunu bulamayan Kırşehirimizdeki şans oyunu tiryakileri, amorti listelerine bakarak zararı en aza indirmeyi hesaplayarak teselli atmosferine girip bir sonraki yıla bıraktılar şanslarını.
Promosyonların ve maaşlara yapılacak zamlardan ümidini kesen emekliler, yanında kaldıkları gelin, damat veya ikinci hanımla daha mülayim geçinmeye gayret sarf edecekler.
Mahalle bakkalı ve manavlarına boyun büken vatandaşların imdadına yine kredi kartlarıyla bankalar yetişip büyük marketlerin ekmeğine yağ sürecek.
Kurbandan kurbana et yüzü gören veya hiç görmeyen gerçek fakirler, et tatma ümidini yine bir bayram sonraya bağlarken, ortak kurbancılar kesecek hayvan bulamayınca yine horoz kurban edilir mi tartışmasının bir sonuca bağlanmasını ümitle bekleyecekler.
Namlı hırsızlarımız çalacak kaliteli mal bulamayınca, meslekte değişiklik yaparak pekte kariyerlerine uymasa da camilerde ayakkabı toplamaya ağırlık verecekler. Bütün olumsuzluklara rağmen yeni yılınız kutlu ve mutlu olsun derken, sinir sisteminizi fazla zorlamamanızı tavsiye ederim.
Kırşehirimizde devam eden altyapı çalışmaları nedeniyle çamurdan ve çukurdan şikayetçi olan hemşehrilerimiz inşallah yeni yılda belki bu dertten kurtulacak. Hatta belki de modern bir kentte yaşamanın mutluluğunu tadacak.
Seçip Meclis’e gönderdiğimiz Kırşehir milletvekillerimiz verdikleri vaadlerini, hazırladıkları projelerini belki bu yıl gerçekleştirerek, Kırşehir’in makûs talihini değiştirecek.
Kırşehir belki de yatırım kenti olacak, yatırımcılar Kırşehir’e akın edecek, yatırım yapacak arsa bulamadıkları için ilimizin sayın yöneticileri ikinci ve üçüncü organize sanayi bölgeleri kurmak zorunda kalacaklar.
Ben şahsen 2017’den Kırşehirim adına umutlu olmak istiyorum. Yukarıdaki üç maddedeki samimi düşüncülerimin gerçekleşmesini umut ediyorum.
Çok şey mi istiyorum siz söyleyin.
2017’ye sayılı günler kala kuruyemiş satışlarında artış yaşandı.