Bu hafta sonu kendi sahamızda oynadığımız ve 1-0 yendiğimiz Karatay Termal 1922 Konyaspor maçını değerlendireceğiz.
Hepinizin bildiği gibi ilk hafta 14 kişi çıktığımız Turgut’lu maçında 90+7.dakikada yediğimiz gol sonrası lige başlamıştık.
Akabinde Kastamonu deplasmanına da eksik (pandemiden dolayı) çıktığımız maçı 1-0 kazanmış (daha da farklı olabilirdi) 3 puan ile tanışmıştık. 
Bu hafta oynayacağımız Konya maçı çok daha önem kazanmıştı.
Konyaspor takımını yıllarca süper lig de forma giymiş, bizde de yardımcı hoca ve antrenörlük yapmış Salih Eken’in çalıştırıyor olması koşan mücadele eden genç ve dinamik bir oyuncu grubundan yapılı bir takım haline getirmiş.
Bu da aslında maç boyunca bizi zorladığını söyleyebilirim.
Kastamonu maçında da değindiğim gibi favori olarak çıkılan maçlarda erken gol bulamamış olmamız bizi sıkıntıya sokmakta.
Elbette ki bu maçta da 2-3 eksiğimizin olduğunu söyleyebilirim.
Futbolda mazeret aranırsa çok fazlaca bulunabilir. İyi bir performans gösterdik mi? Doğrusunu söylemek gerekirse aslında iyi oynamadık.
Defanstan başlattığımız oyunlar ile kanatlardan etkili olma arayışı bize gol getirmedi.
Topa sahip olma anlamında üstün taraf bizdik diyebilirim.
Gökay ve Hakan‘ın bu maçta diğer maçlara oranla biraz etkisiz kalması, Karadayı’nın da geçen yılki performansına ulaşamamış olması Ali ve Üstün’ün çok fazla top ile buluşamamasına neden oldu. Böylelikle maçı daha erken kopartma adına hamleler yapamamış olduk.
Oysa Turgutlu ve Kastamonu maçında bunu eksik kadromuza rağmen çok daha fazla yapmıştık.
Şunu da söylemekte fayda var neredeyse takımın tamamı kovid geçirmiş ve hazır hale gelmesi biraz daha zaman alacak. Bu anlamda bazen iyi oynamadan da maç kazanmamız gerekir ki bu maçta bunu yaptık. Önemli olan bu ligde sonuca gidebilmek bizde bunu yaptık.
1922 Konyaspor’un 10 kişi kaldıktan sonra takımımızın baskıyı arttırdığı anda kontradan bir pozisyon yedik neyse ki Ahmet Sabri çok iyi bir kurtarışla golü önlemiş oldu.
Bunun haricinde rakibe pozisyon vermedik ancak bizimde bir iki pozisyon harici net pozisyonumuzun olduğunu söyleyemem.
Maç boyunca neredeyse etkili bir atak ve pozisyon içerisine de giremedik.
Üstte de değindiğim gibi 1 ayda neredeyse 6-7 maç yapacağız bu yüzden bu maçlarda puan kayıplarımız ne kadar az olur ise üst sıralardaki yerimizi pekiştirme adına önem arz etmektedir.
Takımda neredeyse tamamına yakını ilk kez bir arada oynuyor bununda elbette ki zorlukları ve adaptasyon süreci olacaktır önemli olan bu süre zarfında kötüde oynasak galip gelmektir.
Taraftarlarımıza göze daha hoş gelen futbolu oynatmak tatbiki iyi olurdu ancak bunun zamanla olacağını her geçen gün bu takımın daha da iyi olacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır. 
Çarşamba günü İstanbul’da oynayacağımız Eyüp maçı çok önemli. Bu maç öncesi her şeye rağmen galip gelmek sevindirici idi. Burada alacağımız en kötü bir sonuç bizi sıkıntıya itecekti. 
Takım teknik heyetini ve oyuncularımızı kutluyorum…