2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alan Kırşehir Belediyesporumuz hafta sonu İstanbul’da ligin ilk haftasında Eyüpspor ile karşı karşıya geldi ve maçı 2-0 kazanarak çok güzel bir başlangıç yaptı.
İnşallah bu galibiyet bu hafta kendi evimizde oynayacağımız Kastamonu 1966 takımını da yenerek devam eder.
Tüm takım oyuncularının ve teknik ekibin yüreğine sağlık.
İlk hafta olması ve dış sahada oynanan maç için 3 puan gerçekten çok önemli.
Bu hafta mücadele edeceğimiz Kastamonu 1966 takımı ise ilk hafta kendi saha ve seyircisi önünde bu ligin bence favori takımlarından Tuzlaspor’a 2-0 yenilerek kötü bir başlangıç yaptı.
Bu yenilgi neticesinde bu hafta Pazar günü sahamızda oynayacağımız maça çok önem verecekledir.
Kırşehir Belediyesporumuz lige neredeyse tüm oyuncuları değiştirerek yer yeni bir takım olarak başladı.
Elbette ki bunun bir takım sıkıntı ve sorunları olacaktır.
Belki takımlar içinde bir değerlendirme yapmak için çok erken olsa da bu grupta benim dikkatimi yaptığı transferler ile Ankara Demir, Sivas Belediye, Bandırma, Tuzla ve Bayburt takımları dikkat edilmesi gereken takımlar.
Her ne kadar ilk maçta kendi sahasında Ergene Velimeşe’ye 3-2 yenilse de ligin köklü takımı Sakaryaspor’un da çok önemli bir ekip olduğunu unutmamak gerekir.
Bu yüzden bu ilk 3-5 hafta da ne kadar çok puan toplar isek ligin üst sıralarındaki yer alabilmemiz adına çok önemli olacaktır.
Yeni kurulan takımın oyuncuların birbirlerini tanıması şehre ve taraftara alışması biraz zaman alacaktır.
Bu yüzden gerek sosyal medya da ve gerekse de bu hafta yapacağımız maçta taraftarlarımız sabırlı ve yapıcı olmalıdır.
Sonuç ne olursa olsun 90 dakika boyunca takımımızı destekleyip onlara güç vermemiz gerekir.
Kaldı ki bir üst lige çıkmak veya en kötü ihtimal ile play-of oynamak istiyorsak kendi sahamızdaki hiçbir maçı kaybetmememiz gerekir.
Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de ekonomi bozuk, hayat şartları ağırlaştı ve da takıma ve oyunculara ödemeler noktasında sıkıntılar yaratabilir. Bu yüzden takıma kalıcı gelir getirecek tedbirler alınmalıdır.
Öte yandan taraftarlarımızın da belki evine ekmek götürecek parası yok ama gelip Kırşehir Belediyesporumuzun maçları için para ödeyip bilet alıp maçlarını izliyor.
Bu konuda şehrin zenginleri ve ileri gelenleri bu hafta ki maç öncesi karınca kararınca maraton olur kale arkası olur bilet alıp giriş kapılarındaki bu takımın yağmur demeden kar demeden cefasını çeken yürekli taraftarlarına bilet takdiminde bulunabilirler.
Hatta her biri onar, yirmişer kombine bilet alıp maddi sıkıntısı olan taraftara dağıtıp jest yapabilirler yapmalılar.
Bu güzel şirin şehrin 15 günde bir futbol keyfi var lütfen bu takıma ve taraftara sahip çıkılsın.
Başarı gelince bunu herkes sahiplenir ama Allah korusun başarısızlık durumunda bu suçu kabullenecek bir tek Allah’ın kulu bulamazsınız.
Takımımızda işler şuan itibari ile iyi gidiyor. Moraller yerinde eksik sakat ve cezalı oyuncumuz bulunmuyor.
Ben bu hafta sonu yapılacak maçı kazanacağımızı düşünüyorum ama dediğim gibi yine de dikkat etmek rakibi küçümsememek gerekir.
Pazar günü taraftarımız stadı doldurup maç bitene kadar takıma destek olacak ve oyuncularımızda yürekleri ile oynayıp bu maçı kazanıp zirveye oturacaktır.