Hükümet, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören yasa teklifinin geri çekti. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’de de bu yasa teklifi herkesin tepkisine neden olmuştu.

Hükümet, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören yasa teklifinin geri çekti.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’de de bu yasa teklifi herkesin tepkisine neden olmuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, bu yasa teklifinin iddia edildiği gibi tecavüzcüye af olmadığını söyledi ve ”Bu kanayan bir yaradır görmek lâzım” dedi.
Cinsel istismar yasa teklifinin geri çekilmesi için bütün Türkiye ayağa kalktı. Günlerdir süren tartışmalara son noktayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan koydu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan halkın sesine kulak vererek “Hükümetin toplumun değişik kesimlerinden gelen eleştiri ve önerileri dikkate alarak geniş bir mutabakat içerisinde bu sorunu çözmede büyük fayda görüyorum” Sözlerinden sonra hükümet de yasa teklifini geri çekti.
Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnanıyorum ki cinsel istismar düzenlemesi daha geniş mutabakatla yeniden Meclis'e gelecek" dedi.
Yapılan istatistiklere göre on yılda 483 bin kız çocuğu evlendirilmiş.
15 -17 yaş arası doğum yapan kız çocuklarının sayısı 17 bin 789
15 yaş altında 244 kız çocuğu doğum yapmış.
Bu durum ülkemiz için yüz karasıdır.
Bu yaştaki kız çocuklarıyla evlenen yaşlı başlı erkek geçinen sapık ruhlulara ne demeli?
Cinsel istismarcılar gündemde ya!.
Geçtiğimiz yıllarda kendisinden 50 yaş küçük bir kızla evlenen Hüseyin Üzmez adındaki birisini halk günlerce protesto etmişti.
Üstelik dindar geçinip, dindar yazılar yazan sözde gazeteciydi.
Bu Hüseyin Üzmez, 1952 yılında memleketi Malatya‘yı ziyaret eden CHP Genel Başkanı İsmet İnönü’yü takip eden eski Vatan Gazetesi’nin başyazarı Ahmet Emin Yalman PTT’ye haber yazdırmak için giderken tabancayla ateş ederek ağır yaralamıştı.20 yıl hapsi cezası almıştı.
Hüseyin Üzmez adındaki, gazeteci Ahmet Emin Yalman suikastı ve cinsel İstismar davalarıyla tanınmaktadır. Tabi toplum bu olayları iyilikle yad etmemektedir.
Böyle sapık ruhlu insanların olduğu ülkemizde Allah’tan korkmadan çocuk yaştaki kız çocuklarıyla evlenmenin haklı bir tarafı olabilir mi?
Çocuk yaşta bir kızın rızası olup olmadığını soran kim?
Onu kendi malı gibi gören aileler mi, o çocuk mu o soruya nasıl yanıt verebilir?
Geçen hafta siyasiler, kadınlar, toplum ayağa kalktı ve sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan araya girdi ve hükümet yasa teklifinin geri çekti, toplum rahat bir nefes aldı.
Bu durum herkes için ibret olmalıdır.
Eğer hükümet bir kanun çıkaracaksa toplumun her kesimin fikrini almalıdır.
Ortak akıl ve görüşler doğrultusunda kararlar alınmalıdır.
İşte hepimiz gördük, cinsel istismar yasa teklifi görüşülmeden, kendiliğinden kadük oldu.
İyi de oldu. Hak yerini buldu. Eğer yasalaşsaydı; nice yaşlı sapık ruhlular küçük çocuklarla evlenebileceklerdi. Cezaevinde yatan nice sapıklar serbest bırakılacaklardı.
Kadınlar önce Cumhurbaşkanı’na dua etmeliler.
Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan müdahale etmeseydi cinsel istismar yasası daha çok canlar yakacaktı.