Yaklaşık 6-7 gündür ülkenin değişik yörelerinde peş peşe çıkan orman yangınları kafalarımızda soru işaretleri bıraktı.
İnsanın aklına değişik sorular takılıyor. Yangınların nedeni havaların ısınması mı, kendisini bilmez insanların dikkatsizliği mi, arsa vurguncuları mı, sabotaj mı? Hepsi olabilir.
Manavgat’ta çıkan orman yangınlarının dört noktada aynı anda çıkması akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Sabotaj mı, arsa vurguncularının işi mi bilemiyoruz. Eğer birileri bu yangınları kasıtlı olarak çıkarmışsa Allah hepsinin belasını versin. Devletimiz de bunları yakalayıp adalete teslim ederek en ağır cezaları verdirsin.
Bütün bunları bir kenara bırakalım. Neden orman yangınlarına müdahale bu kadar uzadı? İhmal mi, kadro yetersizliği mi, teçhizat azlığı mı? 
Yetkilileri bu konu ile ilgili programlıları izleyince bir sürü çelişki olduğunu görüyorsunuz.
    THK ile ilgili açıklamalar hepten felaket. Ellerinde uçak var mı, yok mu anlayamadık. Kayyum diyor ki, var, Bakan diyor ki yok. Olduğu kesin.
    Geçmişte bu kurumun orman yangınlarında çok başarılı çalışmaları var. Anında müdahale ile çoğu yangınları büyümeden söndürdüler.
    Böyle bir kurumun varken, neden dışarıdan uçak kiralanır, anlamak mümkün değil. Bu kurumu güçlendirmek yerine neden yok etmeyi tercih ediyoruz?
Bunun derinliğine indiğimizde, konuyu yorumlayanlar işin içinde rant olduğunu, Atatürk’ün kurduğu bir kurum olduğu için yok edilmeye çalışıldığını iddia ediyorlar. Hepsi mantıklı olabilir. 
    İyi de su yangınlarda canı, malı yok olan insanların günahı ne? Ülkeye, vatandaşa hizmet bu kadar ucuz mu?
* * *
    Gerçekten üzülüyoruz. Böyle zamanlarda iktidar, muhalefet ayrımı olur mu? İşbirliği yapmaları gerekmez mi? Biz onları seçerken iktidarı ile, muhalefeti ile ülkeye, vatandaşa hizmet etsinler diye seçiyoruz. Kendilerine hizmet etsinler diye değil!
    Ailelerin bir afette her şeyi yok olabiliyor. Kimin umurunda? Vekiller de menfaat için birbirlerini yiyor.
* * *
    Moda söz; “İtibardan tasarruf olmaz.” 
Peki itibarın ölçüsü ne? 
    Akıl mantık almıyor. “Orman yangınlarına müdahale edecek uçağımız yok!” diyorlar. Cumhurbaşkanlığının 13 uçağı olduğunu iddia ediyorlar. 1 tane, 2, tane, bilemedin 3 tane olsun, hadi 5 olsun. 13 uçak neye hizmet ediyor, ben çözemiyorum. Gerçekten gerekli mi, yoksa itibar gereği mi?
    Bakanlar aynı yere, ayrı ayrı uçaklarla gidiyorlar. Cumhurbaşkanının uçağı ile gidebilirler. Hadi ondan vazgeçtik hepsi tek uçakla gitseler ayıp mı oluyor? Tarifeli uçaktan bahsetmiyorum, devletin uçağı ile. Bu da mi itibar?
* * *
    Komşu ülkeler yardım çağrısı yapıyorlar. Biz sırtımızı dönüyoruz! Rusya’dan parayla uçak kiralıyoruz. Nasıl bir mantık bu? Ya da bizim aklımızın ermediği bir şeyler mi var?
    Bir de orman yangını riski yüksek olan ülkelerin bu işi yapacak uçak filoları var. Kiminin 20, kimisinin 15 vs. Var yani. Peki bizim neden yok? Var da yok işte! Hangarlarda dinleniyorlar!
* * *
    Bir garip olay daha. Sayın Cumhurbaşkanı olağan mitinglerde vatandaşa çay dağıtıyor. Bunu bir parça anlayabiliriz. Ama böyle felaket gününde olunca anlamakta güçlük çekiyor insan.